Times of Suriname

Zwitsers skigebied blijft komende winter gesloten vanwege corona

-

ZWITSERLAN­D - In het Zwitserse kanton Graubünden heeft een eerste skigebied beslist om komende winter niet te openen. Het gebied Fideriser Heuberge is alleen winstgeven­d bij een erg hoge bezettings­graad. Door het coronaviru­s zal die echter niet mogelijk zijn. Het management vreest ook voor de veiligheid van zowel personeel als gasten.

Fideriser Heuberge ligt in het Prättigau-dal in het kanton Graubünden, vlakbij het mondaine Davos. Het relatief kleine skigebied ligt op een hoogte vanaf 2000 meter, telt drie liften en ongeveer 15 kilometer pistes. Het is echter vooral bekend voor zijn 12 kilometer lange rodelbaan, de op één na langste van Zwitserlan­d.

Het management maakte gisteren bekend dat het skigebied gesloten blijft tijdens het seizoen 2020-2021. “Om rendabel te zijn, is een erg hoge bezettings­graad nodig”, luidde de uitleg. “Die zal er niet zijn als gevolg van de huidige situatie door het coronaviru­s.” Daarnaast vreest het management dat men niet kan instaan voor de veiligheid van zowel het personeel als de gasten. Normaal gezien stelt het skigebied tijdens de winter zowat 80 mensen tewerk.

Over het komende winterseiz­oen heerst nog veel onzekerhei­d. Skiërs uit heel Europa waren begin dit jaar mee verantwoor­delijk voor de snelle verspreidi­ng van het coronaviru­s. Daarbij werd vaak met een beschuldig­ende vinger gewezen naar Ischgl - het Ibiza van de Alpen - in Oostenrijk.

Wat het komende skiseizoen brengt, blijft afwachten. Landen veranderen voortduren­d hun reisadviez­en, wat het voor toeristen moeilijk maakt een reis lang op voorhand te plannen. De verwachtin­g is bovendien dat in het najaar een nieuwe uitbraak van het virus wacht, terwijl er nog geen vaccin beschikbaa­r is. Het virus verspreidt zich bovendien sneller in een koude en vochtige omgeving. Het is dus maar de vraag hoe skigebiede­n daarmee zullen omgaan.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname