Times of Suriname

Ajax ziet doelman op eigen initiatief vertrekken

-

VOETBAL - Dani van den Heuvel is niet langer speler van Ajax. De pas zeventienj­arige doelman kondigde dinsdag in een bericht op Instagram aan dat hij per direct vertrekt bij de Amsterdams­e club. Van den Heuvel, die met ingang van komend seizoen zou aansluiten bij Ajax Onder18, kiest voor de overstap richting het naar de Premier League gepromovee­rde Leeds United. Van den Heuvel, sinds 2017 actief in de jeugdoplei­ding van Ajax, legde onlangs een contractvo­orstel van de clubleidin­g naast zich neer. De jonge sluitpost verdedigde afgelopen seizoen het doel van het Onder17elf­tal van Ajax. Hij zou in de jaargang 202021 in Ajax Onder18 de concurrent­iestrijd aangaan met Charlie Setford, maar een avontuur in Engeland heeft echter zijn voorkeur.

Van den Heuvel heeft gemengde gevoelens bij zijn vertrek uit Amsterdam. “Het is niet makkelijk om afscheid te nemen, zeker niet als je bij Ajax vertrekt”, zo valt te lezen op Instagram. “Met het spelen voor Ajax kwam een droom uit en ik heb mij hier ook altijd zeer thuis gevoeld. Ik heb met de beste jeugdspele­rs ter wereld mogen spelen, terwijl ook de trainers en de faciliteit­en van topkwalite­it waren. Ik ben er elke dag voor honderd procent voor gegaan en heb dan ook nergens spijt van. Er overheerst een trots gevoel, daarnaast ben ik nóg meer gemotiveer­d om mijn doelen te bereiken.”

“In mijn drie jaar bij Ajax heb ik hoogte- en dieptepunt­en gekend. Dat heeft mij alleen maar sterker gemaakt. Ik wil de club dan ook hartelijk danken voor de steun en de kansen die mij zijn geboden. Ik wil al mijn ploeggenot­en en de verschille­nde trainers uit de grond van mijn hart bedanken. Een nieuw avontuur lonkt, maar deze club, de supporters en alle mensen die erbij betrokken zijn hebben een plaatsje in mijn hart gekregen”, zo besluit Van den Heuvel.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname