Times of Suriname

Barcelona niet te vermurwen

-

VOETBAL - Er is weer voorzichti­g contact geweest tussen Barcelona en Arthur Melo, zo verzekert Mundo Deportivo. De middenveld­er sprak naar verluidt een uur lang met technisch directeur Éric Abidal en trainer Quique Setién op het trainingsc­omplex van de Catalaanse grootmacht. Hierin kwamen nogmaals zijn bezwaren naar voren. De advocaten van Arthur zullen de komende dagen in contact treden met de clubleidin­g van Barcelona om het conflict verder te bespreken, zo melden Spaanse media.

Het gesprek met Abidal betekent volgens de krant niet dat Arthur op korte termijn weer aansluit bij de selectie van Setién voor de trainingen en met Barcelona meereist richting Lissabon voor de Final Eight van de Champions League. Zolang club en speler lijnrecht tegenover elkaar staan, zal de Braziliaan­se middenveld­er niet het shirt van Barça dragen. De bom barstte toen Arthur onlangs weigerde om mee te werken aan een verplichte coronatest. De ZuidAmerik­aan, die zijn loopbaan binnenkort vervolgt bij Juventus, verbleef eind vorige maand langer dan was afgesproke­n in Brazilië. Arthur zou het liefst zien dat zijn contract bij Barcelona wordt beëindigd, daar hij naar eigen zeggen incorrect is behandeld door de clubleidin­g. Het bestuur zou hem onder druk hebben gezet om een overgang naar Juventus af te ronden. De verkapte ruildeal tussen Arthur en Miralem Pjanic werd volgens diverse Spaanse media door het bestuur van Barcelona niet geïnitieer­d om sportieve redenen, maar om de begroting van dit seizoen sluitend te kunnen krijgen. Barcelona op zijn beurt ziet geen enkele reden om Arthur eerder richting Juventus te laten vertrekken. De Catalanen volgen in hun ogen letterlijk de afspraken met Arthur en de Italiaanse kampioen, waardoor men niet van plan is zijn contract nu te ontbinden. Er is al gerept over juridische stappen tegen Arthur door de Barcelonal­eiding, die naar verluidt bereid is het conflict met de middenveld­er hoog op te laten lopen.

De slechte band tussen Barcelona en Arthur, die in 2018 overkwam van Gremio, kwam recentelij­k een aantal keer goed naar voren. Hij werd gapend gespot tijdens een competitie­wedstrijd in het Camp Nou en zaterdag werd Arthur de toegang tot het stadion geweigerd voorafgaan­d aan het Champions League-duel met Napoli (31). Vanwege de coronacris­is liet Barcelona maar een beperkt aantal mensen binnen en Arthur stond naar verluidt niet op de lijst met genodigden.

(AD)

 ??  ?? Arthur Melo is niet meer welkom bij Barcelona. (Foto: AD)
Arthur Melo is niet meer welkom bij Barcelona. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname