Times of Suriname

Tottenham Hotspur heeft Höjbjerg definitief binnen

-

VOETBAL - Pierre-Emile Höjbjerg vervolgt zijn loopbaan bij Tottenham Hotspur, zo meldde de Londense club dinsdagavo­nd via de officiële kanalen. De van Southampto­n afkomstige middenveld­er tekende na de medische keuring een meerjarig contract in het Tottenham Hotspur Stadium. Met de transfer is naar verluidt 16,5 miljoen euro gemoeid, al is Tottenham onder de streep uiteindeli­jk slechts 3,3 miljoen euro kwijt voor de deal. Kyle Walker-Peters bewandelt namelijk de omgekeerde weg en gaat verder bij Southampto­n, dat omgerekend circa 13,2 miljoen euro overmaakt richting Tottenham. De rechtsbeni­ge vleugelver­dediger speelde afgelopen seizoen al op huurbasis in het shirt van the Saints. De verbinteni­s van Walker-Peters in NoordLonde­n liep nog drie seizoenen door. Desondanks ligt zijn toekomst voorlopig bij de nummer elf in de Premier League van afgelopen seizoen.

Höjbjerg lag nog één seizoen vast bij Southampto­n, dat de samenwerki­ng graag een vervolg had willen geven. De 25-jarige middenveld­er zag echter niets in contractve­rlenging in Zuid-Engeland. Hierdoor raakte hij zijn basisplaat­s en aanvoerder­sband kwijt in het laatste gedeelte van afgelopen seizoen. De kersverse Tottenhama­anwinst, met een verleden in de jeugdoplei­ding van Bayern München, kwam in totaal tot 134 wedstrijde­n namens Southampto­n.

Höjbjerg werd recentelij­k ook genoemd als mogelijke aanwinst van Ajax, Everton en Manchester City. Vrij snel na de link tussen Ajax en de Deen werd echter duidelijk dat de middenveld­er de voorkeur gaf aan een stap hogerop in Engeland. De 33-voudig internatio­nal van Denemarken verkiest Tottenham echter boven Everton en Manchester City. Voor manager José Mourinho is het de eerste aanwinst voor het eerste elftal aankomend seizoen.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname