Times of Suriname

Bayern München provoceert Barcelona

-

VOETBAL De Catalaanse sportkrant Mundo Deportivo stookt het vuurtje tussen Bayern München en FC Barcelona op. Beide ploegen staan vrijdag tegenover elkaar in een ware kraker in de kwartfinal­es van de Champions League.

De krant kopt in zijn editie van woensdag: ‘Bayern provoceert’. Mundo Deportivo doelt op uitspraken van KarlHeinz Rummenigge, de bestuursvo­orzitter van Bayern München, en die van oudspeler Lothar Matthäus. Het sportmediu­m noemt het steken onder water die ook de spelers van FC Barcelona ter ore zijn gekomen.

Rummenigge zegt over het komende Europese duel waarbij twee Duitse doelmannen onder de lat staan: „Het nationale elftal kan zich gelukkig prijzen dat het twee van zulke keepers in de gelederen heeft. Alle twee zijn top. Manuel Neuer (doelman van Bayern, red.) is van wereldklas­se, Ter Stegen is op weg om een wereldklas­se keeper te worden.” Bijna als majesteits­schennis ziet Mundo Deportivo de uitspraken van recordinte­rnational Matthäus in het Duitse Bild. Volgens de oudspeler van Bayern, 59 jaar, zegt dat Bayern favoriet is om te winnen, maar zegt ook dat Robert Lewandowsk­i momenteel beter is dan Lionel Messi. “Messi stuit op zijn opvolger als beste speler in de wereld: op Robert Lewandowsk­i! Speler, niet alleen de beste aanvaller.”

Matthäus vervolgt: “Barça is niet meer het Barça van vroeger. Het heeft geen goed seizoen achter de rug, is geen kampioen geworden in Spanje. Zijn verdedigin­g is niet waterdicht; veel spelers hebben geen snelheid genoeg meer. Ja, Barça heeft Messi. En die is altijd goed voor een geniale bevlieging, maar eentje zal niet voldoende zijn. Ik ben niet bang voor Barça!”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname