Times of Suriname

Rozenstrui­k maakt debuut in EA UFC 4

-

MMA – Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k maakt zijn debuut in de EA UFC 4. Dit is een MMA-game die uitgebrach­t wordt door de Electronic Arts (EA). De EA Sports UFC 4 komt op 14 augustus voor de PlayStatio­n 4 en Xbox One uit.

Rozenstrui­k debuteerde in februari 2019 in de Ultimate Fighting Championsh­ip (UFC). Hij nam in zijn eerste partij het op tegen de Braziliaan Junior Albini en de Surinamer won dit gevecht door middel van een technisch knock-out in de tweede ronde.

Vier maanden later sloeg hij Allen Crowder na negen seconden knock-out en in november 2019 nam hij het op tegen voormalig kampioen Andrei Arlovski, die hij ook in de eerste ronde, na 29 seconden, knockout sloeg. Bigi Boi vocht op 7 december 2019 voor het eerst in de hoofdparti­j binnen de organisati­e tegen Alistair Overeem. Hij won door knockout in de vijfde ronde, slechts vier seconden voor het einde van het gevecht. Na zijn winst op Overeem ging Francis Ngannou Rozenstrui­ks uitdaging aan. Het gevecht, dat op 28 maart in Las Vegas zou plaatsvind­en, werd meerdere malen uitgesteld vanwege de coronapand­emie. In het duel, dat uiteindeli­jk op 9 mei 2020 plaatsvond, werd Rozenstrui­k na 20 seconden knockout geslagen. Voor Rozenstrui­k was het zijn eerste nederlaag in de UFC.

Zaterdag komt de Surinamer weer in actie; dan is voormalige kampioen, de Braziliaan Junior Dos Santos, de tegenstand­er in Las Vegas.

In de EA UFC 4 is Rozenstrui­k natuurlijk ingedeeld in de zwaargewic­htdivisie, waar hij door gamers gekozen kan worden om uit te komen tegen toppers als Stipe Miočić, Daniel Cormier, Francis Ngannou, Alistair Overeem en nog andere vechters van die divisie.