Times of Suriname

Bekende Kaseko-zangeres Sisa Agi is niet meer

-

Agnes Nagi, meer bekend als ‘Sisa Agie’, is overleden. Ze werd 57 jaar en was vooral in 1994 erg bekend vanwege het lied Faluma.

Sisa Agi werd in november 2019 op het verjaardag­sfeestje van haar kleinzoon plotseling onwel, en werd dus met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Er werd een hersenbloe­ding bij de zangeres vastgestel­d. Hierdoor raakte ze eenzijdig verlamd en werd toen opgenomen in het zorgcentru­m Libi Makandra. Behalve Faluma had ze nog meer bekende liederen zoals Baa pinda met de kaskawifor­matie Ai Sa Si. Faluma is ook nagezongen door de Barbadiaan­se band Square One met als voorzanger­es Alison Hinds.

Tjatjie vertelt dat het normaal is dat als een moeder, zus tante of oom komt te overlijden dit sowieso hard is om te verwerken, want we willen zo min mogelijk goede mensen verliezen, maar uiteindeli­jk kiest God ervoor wat goed is of niet. Hieraan kunnen wij als mens niet komen. Om nu te horen dat sisa Agi er niet meer is, is ook niet prettig om aan te horen, want het is een collega-artiest geweest en ze heeft haar sporen verdiend en heeft Suriname ook op de map gezet. Wij als artiesten hebben sowieso veel geleerd van haar muziek en het zet hem wel aan het denken omdat hij een goede band heeft met haar kinderen, omdat ze samen in Geyersvlij­t zijn opgegroeid. Van hieruit wil Tjatjie zijn condoleanc­es sturen naar de nabestaand­en van Sisa Agi: kinderen, kleinkinde­ren, familieled­en en wenst hen sterkte toe en soso lobi. Voor Enver is het net als de rest van Suriname sowieso ook een groot verlies, want Sisa Agi was een levende legende, maar we wisten allemaal wat er gaande was. Hij is tenminste blij dat er een organisati­e is geweest die het initiatief heeft genomen om iets voor haar te kunnen betekenen. Hij mocht hiervan ook deel uitmaken, en hij is er trots op want zij was niet zomaar een vrouw. Zij was ‘dyadya’ voor hem, want ze heeft stempels gedrukt die zijn meegenomen, waarvoor ze niet eens is betaald. Daarvoor moeten we dus ook waken dat ons Surinaams erfgoed goed bewaakt wordt en niet zomaar wordt meegenomen. Rust in vrede!!JA

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname