Times of Suriname

ABN AMRO schrapt achthonder­d banen en richt zich op Nederland en Europa

-

AMSTERDAM - ABN AMRO verlegt de focus en richt zich in de toekomst op de activiteit­en in Nederland en Noordwest-Europa. De bank krimpt de divisie zakelijk bankieren fors in en de activiteit­en op het gebied van financieri­ng van de handel en grondstoff­ensector worden volledig stopgezet. Daardoor verdwijnen achthonder­d banen, maakt het bedrijf woensdag bekend.

In de komende drie tot vier jaar moet de afslankope­ratie haar beslag krijgen. De zakelijke divisie bestaat nu nog in totaal uit ongeveer 2.500 banen, waarvan er dus 800 worden geschrapt. Het gaat om 150 banen in Nederland. Hoe de banen precies worden geschrapt - of er bijvoorbee­ld gedwongen ontslagen vallen - is nog niet duidelijk, meldt een woordvoerd­er van de bank.

ABN AMRO wil met zijn zakendivis­ie focussen op regio’s waar schaalgroo­tte bereikt kan worden en hoopt met de inkrimping van de zakelijke activiteit­en de kans op financiële tegenvalle­rs te verkleinen. De onlangs aangetrede­n topman Robert Swaak maakte eerder al bekend de zakenbanka­ctiviteite­n kritisch tegen het licht te willen houden. In het afgelopen kwartaal moest de bank opnieuw kredietvoo­rzieningen treffen, omdat diverse leningen mogelijk niet volledig worden terugbetaa­ld. Het gaat daarbij om leningen aan bedrijven die vanwege de coronacris­is en de lage olieprijs in de problemen zijn gekomen. Mede hierdoor kwam ABN AMRO in het tweede kwartaal onder de streep uit op een verlies van 5 miljoen euro. Dat was aanmerkeli­jk beter dan het resultaat over het eerste kwartaal, toen een verlies van 395 miljoen euro in de boeken is gezet. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname