Times of Suriname

Tim Cook van Apple treedt toe tot club van miljardair­s

-

VS - Door de recente koersstijg­ingen van het aandeel Apple is CEO Tim Cook van het bedrijf miljardair. Dat maakt CNN op uit de Bloomberg Billionair­es index, het overzicht van (multi) miljardair­s van financieel datalevera­ncier Bloomberg.

De aandelen Apple zijn dit jaar ruim 50 procent in koers gestegen en kenden vorige week een nieuwe koersspron­g. De totale beurswaard­e van het techbedrij­f nadert inmiddels de 2 biljoen dollar (ongeveer 1,70 biljoen euro). Cook heeft naar schatting 0,02 procent van de aandelen Apple in bezit en maakt door de koersstijg­ing de sprong naar het miljardair­schap, heeft Bloomberg berekend. Zijn aandelenpo­sitie is relatief klein, maar hij heeft ook inkomsten uit onder meer een functie in de raad van bestuur van Nike.

De koersstijg­ingen van de grote techaandel­en hebben het privé-inkomen van wel meer bestuurder­s van die bedrijven flink opgekrikt, maar waar Cook in afwijkt, is dat hij niet de oprichter is van Apple. Sundar Pichai, de huidige CEO van Alphabet (het vroegere Google) bijvoorbee­ld, komt in de index niet voor. Het vermogen van de oprichters van de grote techbedrij­ven ligt nog veel hoger. Mark Zuckerberg, de geestelijk vader van Facebook bijvoorbee­ld, trad vorige week nog toe tot het gezelschap mensen dat 100 miljard dollar of meer bezit. Dat gezelschap is niet groot: de enige andere leden zijn Jeff Bezos van Amazon en Bill Gates van Microsoft. (NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname