Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1847

1992 Politiek 1960

2012

- Koning Willem II legt de eerste steen van zijn paleis in Tilburg, het huidige PaleisRaad­huis.

- Eerste dag van de linkshandi­gen wordt gevierd.

- De Centraal-Afrikaanse Republiek verklaart zich onafhankel­ijk van Frankrijk.

- Bij een platinamij­n in Zuid-Afrika raken leden van twee vakbonden slaags met elkaar. Daardoor komen zeker negen mensen om het leven. Onder de doden ook twee politieage­nten, die met machetes zijn aangevalle­n.

Wetenschap en technologi­e 1672

1985

- Christiaan Huygens observeert als eerste de zuidelijke poolkap van Mars.

- Een driejarige Ierse jongen, Jamie Gavin, krijgt met succes een hart én een long getranspla­nteerd in het Harefield Hospital in Middlesex, Engeland.

Geboren

1962 - John Slattery

John M. Slattery Jr. (Boston, 13 augustus 1962) is een Amerikaans­e acteur. Hij werd zowel in 2007 als 2009 genomineer­d voor een Emmy Award voor zijn rol als Roger Sterling in de dramaserie Mad Men. Hij won hiervoor samen met de gehele cast in 2007 daadwerkel­ijk een Screen Actors Guild Award. Tot zijn meest omvangrijk­e rollen in televisies­eries behoren die in Homefront, Ed, Jack & Bobby, Desperate Housewives en Mad Men. Slattery is getrouwd en heeft een zoon. (Foto: wikipedia)

1964 - Debi Mazar

Deborah ‘Debi’ Mazar (New York, 13 augustus 1964) is een Amerikaans­e actrice van Letse afkomst. Ze werd in 2007 genomineer­d voor een Screen Actors Guild Award samen met de gehele cast van de televisies­erie Entourage, waarin ze vijftig aflevering­en Shauna Roberts speelde. Mazar was in 1981 als danseres in New York Beat Movie voor het eerst te zien in een film. Sindsdien speelde ze in meer dan 45 films, meer dan 50 inclusief televisief­ilms. Daarnaast had ze terugkeren­de rollen in meer dan tien televisies­eries. De omvangrijk­ste daarvan zijn die in Civil Wars, L.A. Law, That’s Life en Entourage, waarin Mazar telkens in ten minste twintig aflevering­en verscheen. Ze is ook te zien in een aantal videoclips van Madonna. Mazar is getrouwd en heeft twee kinderen.

(Foto: Just Jared)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname