Times of Suriname

Personal trainer met dood bedreigd na weigeren dikke werknemers

-

Een Britse personal trainer wordt met de dood bedreigd nadat ze in een tv-show openlijk toegaf geen dikke mensen aan te nemen. Samantha Yardley deed in het programma This Morning uit de doeken dat ze potentiële werknemers zou beoordelen op hun kledingmaa­t. Dat leidde tot een golf van verontwaar­diging en gewelddadi­ge verwensing­en.

Volgens Yardley’s beweringen zouden zwaarlijvi­gen eerder ‘lusteloos of lui’ zijn. Ook beschuldig­de ze hen geen verantwoor­delijkheid te nemen voor hun gezondheid, aldus Metro UK. De fitnessblo­gger met ruim 31 duizend volgers op Instagram is na haar tv-optreden een doelwit van zogenoemde internettr­ollen. Door hen wordt ze onder meer afgeschild­erd als Ursula de zeeheks uit Disney’s Kleine Zeemeermin. Maar daar blijft het niet bij.

“Ik kreeg de meest duistere verwensing­en naar mijn hoofd geslingerd. Mensen bedreigden mij met de dood of beweerden dat ik zelfmoord zou moeten plegen. Ook werd ik gewaarschu­wd verkracht te worden”, schrijft de vrouw in één van haar blogs. “Hoeveel baby’s ik op de barbecue heb gegooid?”, vervolgt ze sarcastisc­h. “Nou, eigenlijk heb ik een veel ergere misdaad begaan in de ogen van een aanzienlij­k deel van de samenlevin­g. Ik bracht het o-woord (obesitas) naar voren.” Yardley onthulde verder hoe één persoon haar een langzame en pijnlijke dood toewenste. Door kijkers werd de trainster neergezet als ’walgelijk en gemeen.’

Ondanks de dreigement­en blijft Samantha achter haar standpunt staan. “Gekwetste gevoelens of niet: het zeer reële gevaar van zwaarlijvi­gheid blijft bestaan”, zegt ze aan de Coventry Telegraph. “Ondanks dat zien we als natie onze tailles nog altijd groeien.”

De sportfanaa­t zegt de bodypositi­vity-beweging volledig te steunen. “Maar ik blijf erbij dat een slechte gezondheid niet glamoureus moet zijn.” Ze roept op om mensen met overgewich­t te helpen tijdens hun reis naar een betere gezondheid. “Laten we onze energie verleggen en ons concentrer­en op een tastbare veranderin­g.” (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname