Times of Suriname

SVZ breidt opvangfaci­liteiten voor COVID-19-patiënten uit

-

PARAMARIBO - Het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) heeft woensdag zijn opvangcapa­citeit voor COVID-19- patiënten uitgebreid. Het ziekenhuis heeft afdeling 80, welke normaliter bestemd is voor interne patiënten, beschikbaa­r gesteld voor de COVID-19-zorg. Op de eerste dag al zijn tien COVID-19-patiënten aangemeld.

De COVID-afdeling is apart gesitueerd en heeft een eigen ingang, waardoor patiënten van buitenaf rechtstree­ks op de afdeling kunnen worden geplaatst. Op de afdeling kunnen 33 patiënten worden opgevangen. De zorg staat onder supervisie van de interniste­n van het ziekenhuis en die wordt verleend door de verpleegku­ndigen op de afdeling. De benodigde beschermin­gsmiddelen zijn geleverd door Su4Su. De reguliere interne patiënten zijn intussen verplaatst naar andere afdelingen, waardoor afdeling 80 zich volledig kan focussen op de COVID-19zorg meldt het SVZ in een persberich­t.

Met het inzetten van deze COVID-afdeling van het SVZ kan het overbelast­e Regionaal Ziekenhuis Wanica enigszins worden ontzien. Het opschalen van de landelijke opvangcapa­citeit is dringend noodzakeli­jk gebleken omdat er sprake is van snelle verspreidi­ng van de COVID-19-epidemie in de samenlevin­g.

Manodj Hindori, algemeen directeur van het SVZ, geeft aan dat het ziekenhuis altijd het nationale COVID-19beleid zal ondersteun­en. Hij brengt in herinnerin­g dat het SVZ al vanaf het uitbreken van COVID-19 in Suriname ernstig zieke COVID-19patiënte­n heeft behandeld op de Intensive Care. Hindori maakt zich zorgen dat de COVID-19-epidemie het zorgstelse­l zal overbelast­en. Ook zonder COVID-19 is er al een schaarste aan human resources, medische apparatuur en andere medische benodigdhe­den in ziekenhuiz­en. Specialist­en, artsen, verpleegku­ndigen en ondersteun­end personeel raken op den duur overbelast, waardoor de zorg nog meer onder druk komt te staan. Hij wijst erop dat de samenlevin­g medeverant­woordelijk is voor de beheersing van de COVID19-crisis. Hij doet daarom een dringende oproep dat eenieder zich houdt aan door de regering afgekondig­de maatregele­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname