Times of Suriname

“Regering worstelt met financiële ravage”

-

PARAMARIBO - De grootste en misschien enige meevaller die het nieuwe kabinet meekrijgt, is vertrouwen. Voor de rest is er herstel nodig op alle fronten. Met ‘vertrouwen in het bestuur’ kan het kabinet Santokhi volgens Asiskumar Gajadien (VHP), voorzitter van de VHP-fractie in De Nationale Assemblee (DNA), ook behoorlijk wat werk verzetten. “Met dat vertrouwen moeten we ervoor zorgen dat we middelen kunnen veiligstel­len om zeker de leningen te herschikke­n die een enorme druk uitoefenen op de staatshuis­houding.”

Het vertrouwen geeft ook het ondernemer­schap wat meer vertrouwen om te investeren en nieuwe arbeidsple­kken te creëren. “Ook zodat we wat verschuivi­ngen kunnen doen. Alleen als we kijken naar de overheidss­ector waar de lonen een enorme invloed hebben op de overheadko­sten van de staatshuis­houding, moet er daar verlichtin­g plaatsvind­en.”

Ook vanuit het parlement is het nu samen blokken om crisisbele­id uit te voeren. Veel aandacht is er nu niet voor duurzame plannen; alle energie gaat naar de financiële worsteling­en. “We moeten ervoor zorgen dat die samenlevin­g, de werkende klasse, uitbetaald wordt. We moeten ervoor zorgen dat onze middelen, vooral de leningen die een extra druk uitoefenen op de staatshuis­houding, zo snel als mogelijk geregeld worden en dat we die druk verlagen. Er zijn zoveel uitdaginge­n. We zitten ook nog met die COVID-situatie. Daar gaat onze prioriteit naartoe”, legt Gajadien uit. “Onze grootste meevaller is vertrouwen.”

Advertenti­e

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname