Times of Suriname

Verstoorde werkrelati­e Ashiana hersteld

-

PARAMARIBO – De minister van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo), Uraiqit Ramsaran, heeft tijdens een gesprek met de directie, het bestuur en de bond van Huize Ashiana, zaken die hebben geleid tot een verstoorde werkrelati­e tussen partijen, rechtgetro­kken. Misverstan­den zijn uitgesprok­en en de miscommuni­catie, zoals de bewindsman deze kwestie bestempelt, is uit de wereld geholpen.

Volgens de minister was er sprake van een verstoorde werkrelati­e tussen de directie en de bond die zo gauw mogelijk opgelost moest worden. De bewindsman heeft vrij onmiddelli­jk na de vergaderin­g een bezoek gebracht aan het tehuis. Daar heeft hij met het personeel gesproken, terwijl ook het bestuur en de directie hun zegje hebben gedaan.

De werkrelati­e tussen de directie enerzijds en de bond anderzijds raakte verstoord nadat twee medewerker­s besmet raakten met COVID-19. Volgens de bond heeft de directie na het geval niet op een efficiënte wijze opgetreden. De bond en directie hebben in een gezamenlij­k onderhoud hun visie en standpunte­n naar voren kunnen brengen. Minister Ramsaran heeft in het bijzijn van de directie en staf van Sozavo een oplossings­model gepresente­erd die door alle partijen is geacceptee­rd. Uit de gesprekken is in ieder geval duidelijk geworden, dat eenieder zich bewust moet zijn van zijn of haar verantwoor­delijkhede­n en prioriteit­en, zegt de minister. Ramsaran heeft tijdens zijn bezoek ook gebruikgem­aakt van de gelegenhei­d om beschermin­gsmiddelen zoals een temperatuu­rmeter, monden neuskapjes en ontsmettin­gsmiddelen aan Huize Ashiana te doneren. Hij is zeer begaan met de senioren en stelt dat zowel zij als het personeel goed beschermd moeten worden. De eigen verantwoor­delijkheid zal hierin een grote rol spelen, temeer daar de senioren behoren tot de kwetsbare groepen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname