Times of Suriname

Nieuw boek onthult ‘liefdesbri­even’ Trump en Kim

-

VS - De Amerikaans­e president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un wisselen geregeld brieven uit. 25 van deze brieven worden in september gepublicee­rd in het boek ’Rage’ van journalist Bob Woodward.

In één van de brieven zou Kim zijn relatie met Trump beschrijve­n “alsof het uit een fantasyfil­m komt.” Trump zei eerder dat de twee verliefd op elkaar zijn geworden door hun brieven aan elkaar.

De VS en Noord-Korea leken aan het begin van Trumps presidents­chap diplomatie­k nader tot elkaar te komen. Dat resulteerd­e in twee ontmoeting­en, in Singapore en Hanoi. De top in Hanoi in februari 2019 verliep niet goed, waarna de officiële contacten tussen de landen weer werd stilgelegd. Kim en Trump zouden elkaar nog wel persoonlij­ke brieven schrijven. Het boek van Woodward ligt op 15 september in de schappen in de VS en is dan via internet ook in Nederland te krijgen. Woodward schreef in 2018 het boek ‘Fear’ over Trumps Witte Huis. Dat boek werd door de president afgedaan als “leugens.” Voor het nieuwe boek liet Trump zich wel interviewe­n door de journalist.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname