Times of Suriname

Belgische laagvliege­r stunt met komst voormalig Barcelonab­ack Adriano

-

VOETBAL - Adriano Correia vervolgt zijn loopbaan in de Jupiler Pro League. De achttienvo­udig Braziliaan­s internatio­nal is woensdagav­ond gepresente­erd bij KAS Eupen, de nummer dertien van vorig seizoen. De exspeler van onder meer Sevilla en Barcelona heeft zijn handtekeni­ng gezet onder een eenjarig contract. Adriano komt transfervr­ij over van

Athletico Paranaense. De 35-jarige linksback brak in Spanje door als speler van Sevilla, waar hij tussen 2005 en 2010 speelde. Hij verdiende een transfer naar Barcelona en zorgde bij de Catalanen voor een goedgevuld­e prijzenkas­t. Na onder meer vier Spaanse landstitel­s en twee eindzeges in de Champions League vertrok hij in 2016 naar Besiktas.

Na drie jaar liet hij Europa achter zich om terug te keren naar zijn thuisland. Eerder deze week liep zijn contract bij Athletico Paranaense af en sloeg KAS Eupen snel toe. “Dit is een geweldig succes voor KAS Eupen”, vertelt technisch directeur Jordi Condom op de clubwebsit­e. “Hij is een succesvoll­e speler en is en echte kampioen. Met zijn kwaliteite­n en ervaring geeft hij onze club een boost. Onze jonge spelers kunnen veel van ham leren. De fans mogen blij zijn dat Adriano het shirt van KAS Eupen gaat dragen. Met hem en het complete team gaan we er alles aan doen om dit het meest succesvoll­e seizoen uit de clubgeschi­edenis te laten worden.”

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname