Times of Suriname

Matuidi gaat naar Inter Miami

-

VOETBAL - Blaise Matuidi vervolgt zijn loopbaan waarschijn­lijk bij Inter Miami FC. Juventus meldt via de officiële kanalen dat het contract van de middenveld­er per direct is opgezegd met wederzijds­e goedkeurin­g. Matuidi lag nog tot medio 2021 vast in Turijn. De verwachtin­g is dat Inter Miami FC, dat uitkomt in de Major League Soccer, binnenkort de komst van Matuidi bevestigt.

Matuidi wordt de tweede zomeraanwi­nst van Inter Miami, waar David Beckham de mede-eigenaar is. In een eerder stadium werd centrumver­dediger Leandro González Pírez overgenome­n van het Mexicaanse Club Tijuana. Matuidi zou op korte termijn al zijn debuut kunnen maken voor het elftal van trainer Diego Alonso. Op 23 augustus staat de ontmoeting met Orlando City op het programma. Vier dagen later, op 27 augustus, volgt de thuiswedst­rijd tegen Atlanta United, waar Frank de Boer onlangs werd ontslagen. De toekomstig­e aanwinst van Inter Miami stond in totaal drie seizoenen onder contract bij Juventus, waar Andrea Pirlo onlangs werd aangesteld als nieuwe hoofdtrain­er. De routinier kwam tot 133 wedstrijde­n (8 doelpunten en 7 assists) in het shirt van de Italiaanse kampioen. Zijn prijzenkas­t werd aangevuld met drie landstitel­s, een nationale beker en de Supercup. Eerder in zijn carrière speelde de 84-voudig internatio­nal van Frankrijk voor Troyes, Saint-Étienne en Paris Saint-Germain.

(AD)

 ??  ?? Blaise Matuidi gaat Juventus verlaten en nu in de Verenigde Staten van Amerika spelen voor Inter Miami. (Foto: AD)
Blaise Matuidi gaat Juventus verlaten en nu in de Verenigde Staten van Amerika spelen voor Inter Miami. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname