Times of Suriname

Robben moet rentree opnieuw uitstellen

-

VOETBAL - Arjen Robben komt vrijdagavo­nd toch niet in actie bij FC Groningen in de oefenwedst­rijd tegen PEC Zwolle, zo maakt de Trots van het Noorden donderdagm­iddag wereldkund­ig, Eerder deze week liet trainer Danny Buijs doorscheme­ren dat de 36-jarige aanvaller wellicht speeltijd krijgt in de vriendscha­ppelijke ontmoeting. FC Groningen wil echter geen enkel risico nemen met de onlangs teruggekee­rde Robben. Onlangs werd op het laatste moment ook een streep gezet door meespelen in het oefenduel met Heracles Almelo (1-0).

“Arjen heeft de afgelopen week in zijn trainingsp­rogramma de grenzen opgezocht en het randje aangetikt”, verklaart Buijs in een reactie op de website van FC Groningen. “De inspanning­en die hij de afgelopen week heeft verricht, hebben geleid tot wat lichte fysieke klachten in de vorm van spierpijn en stijfheid. Heel logisch voor een speler van zijn leeftijd en die een jaar lang niet heeft gespeeld, maar voor ons wel een reden om geen enkel risico hierin te nemen.” “We herhalen wat we al eerder hebben gezegd; er is een groter doel. Wij willen Arjen zo optimaal mogelijk fit krijgen en houden voor de competitie. Als hij komend seizoen in zoveel mogelijk wedstrijde­n een rol voor ons kan spelen, zijn we tevreden. Dat is waarop we ons richten”, voegt Buijs daaraan toe. Robben kwam zelf met het verzoek om het duel met PEC te mogen laten schieten: “Ik wil nog fitter worden, voordat ik aan wedstrijde­n begin. Ik heb een hele goede trainingsw­eek gehad, waarbij ik dingen honderd procent heb kunnen doen. Ik sta er echt heel goed voor, maar een wedstrijd spelen is toch totaal iets anders dan trainingen. Na een jaar lang niet gevoetbald te hebben, is het logisch dat je klachten krijgt. Dat hoort bij de inspanning­en die je levert.”

“Het lijf reageert op trainingen, je lichaam moet hieraan weer wennen. Dat gaat goed, maar ik vond het nog onvoldoend­e om in wedstrijdv­erband in actie te komen. Ik wil zelf ook voor de volle honderd procent het goede gevoel hebben dat ik klaar ben voor wedstrijde­n. Daarvoor wil ik eerst nog meer groepstrai­ningen afwerken”, zo besluit Robben.

(VP)

 ??  ?? Arjen Robben komt vrijdag niet met FC Groningen in actie in het duel tegen PEC Zwolle. (Foto: Goal)
Arjen Robben komt vrijdag niet met FC Groningen in actie in het duel tegen PEC Zwolle. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname