Times of Suriname

Suriname in pot 2 ingedeeld

-

VOETBAL – Suriname staat voor een moeilijk karwei om de FIFA World Cup Qatar 2022 te bereiken, omdat bekend is dat het in pot 2 is ingedeeld. De Confederat­ion of North, Central American and the Caribbean Associatio­n Football (Concacaf) deed deze indeling woensdag op basis van de FIFA-ranking van 16 juli. De loting zal op 19 augustus plaatsvind­en in het gebouw van de FIFA in Zurich, Zwitserlan­d.

Concacaf maakt bekend dat de 30 landen geplaatst zijn in vier potten die elk zes landen bevatten. Mexico, Verenigde Staten van Amerika, Costa Rica, Jamaica en Honduras zijn gevrijwaar­d, aangezien zij de top vijf landen zijn van de Concacaf. Deze vijf landen komen pas in de laatste ronde in actie. Suriname staat op de 141ste plaats op de FIFArangli­jst en bij de Concacaf op de vijftiende. Hierdoor is Suriname geplaatst in pot 2, wat de kwalificat­ie alleen maar lastiger maakt.

In de eerste ronde zijn er zes groepen van groep A tot en met F en elke groep zal vijf landen tellen. Elk land zal hierdoor vier wedstrijde­n spelen, waarvan twee thuis en twee uit. Alleen de groepswinn­aars gaan over naar de volgende ronde en ze komentegen elkaar uit. Winnaar A speelt tegen F, B tegen E en C tegen D. De winnaars zullen samen met Mexico, de Verenigde Staten van Amerika, Costa Rica, Jamaica en Honduras strijden voor deelname aan het WK. De top drie landen plaatsen zich direct voor Qatar, terwijl de nummer vier inter-confederat­ion playoffswe­dstrijden speelt voor een WK-plaats. De indeling ziet er als volgt uit:

Pot 1: El Salvador, Canada, Curaçao, Panama, Haïti en Trinidad and Tobago.

Pot 2: Antigua and Barbuda, Guatemala, St Kitts and Nevis, Suriname, Nicaragua en Dominicaan­se Republiek. Pot 3: Grenada, Barbados, Guyana, St Vincent and the Grenadines, Bermuda en Belize.

Pot 4: St Lucia, Puerto Rico, Cuba, Montserrat, Dominica en Cayman Islands.

Pot 5: Bahamas, Aruba, Turks and Caicos Islands, US Virgin Islands, British Virgin Islands en Anguilla.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname