Times of Suriname

Rabobank zet 1,4 miljard euro extra apart voor coronaprob­lemen bij bedrijven

-

AMSTERDAM - Rabobank heeft in het eerste halfjaar van 2020 1,4 miljard euro opzijgezet voor leningen die vermoedeli­jk niet worden terugbetaa­ld door bedrijven die door de COVID-19-pandemie in de problemen zijn gekomen. De winst is daardoor grotendeel­s verdampt, meldt de bank donderdag.

De winst viel in de eerste jaarhelft van 2020 fors lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar: 227 miljoen euro, tegenover 1,21 miljard. Naast de reserverin­g heeft Rabobank ook diverse bezittinge­n moeten afwaardere­n, net zoals veel andere bedrijven in deze tijd doen. Het gaat bij de afwaarderi­ngen van Rabobank onder meer om de eigen investerin­gsdivisie en een belang in de Amerikaans­e Mechanics Bank.

Net als bij de andere grootbanke­n, vermindert ook Rabobank het aantal bankkantor­en. Dit jaar wordt het aantal teruggebra­cht van 371 aan het begin van het jaar naar circa 250 aan het eind van 2020. “Klanten komen steeds minder naar de kantoren en de coronacris­is heeft dat proces versneld”, zegt een woordvoerd­er. De omzet van Rabobank kwam in de eerste zes maanden van dit jaar uit op 5,2 miljard euro. Dat was 8 procent minder dan de 5,7 miljard euro van de eerste helft van 2019. Een afname van de bedrijvigh­eid is de belangrijk­ste oorzaak van de omzetdalin­g. (NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname