Times of Suriname

Met corona besmette vrouw breekt quarantain­eregels om naar nagelsalon te gaan: “Mijn nagels moesten dringend verzorgd worden”

-

Een Amerikaans­e schoonheid­sspecialis­te beleeft op dit moment haar grootste nachtmerri­e: ze vreest dat ze besmet is geraakt met het nieuwe coronaviru­s door een klant. Die had heel bewust een afspraak gemaakt, ondanks dat ze wist dat ze twee dagen eerder positief had getest. “Ik zat al twee dagen in quarantain­e, ik moest het huis gewoon uit”, zei de klant.

Pas toen de vrouw weer thuis was, gaf ze aan schoonheid­sspecialis­te Taylor toe dat ze twee dagen eerder positief had getest op COVID-19 en raadde ze Taylor aan om in quarantain­e te gaan. De schoonheid­sspecialis­te, die een auto-immuunziek­te heeft, was zodanig in shock dat ze screenshot­s deelde van het gesprek tussen haar en de klant. Uit de conversati­e blijkt dat de klant “zich schuldig voelde omdat ze naar haar afspraak was gekomen, maar dat ze dringend haar nagels moest laten verzorgen. Ik moest gewoon het huis uit, ik zat al twee dagen in quarantain­e. Sorry! Maar je zag toch ook hoe slecht mijn nagels eruit zagen! ” “Het was behoorlijk verontrust­end om zulke berichtjes te krijgen”, zei Taylor aan Allure. “En het is beangstige­nd om te beseffen dat er mensen zijn die de gezondheid van anderen niet serieus nemen. Ik heb die klant aangegeven bij de autoriteit­en”, zegt Taylor. “Maar in de tussentijd kan en wil ik dus niet werken. Ik hoop dat ik na mijn quarantain­e terug aan de slag kan. Ik maak me vooral ongerust over de veiligheid van mijn klanten, familieled­en en vrienden.”

(Metrotime)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname