Times of Suriname

Politie neemt overtreder­s lockdown weer mee

-

PARAMARIBO – Personen die zich na 20.00 uur nog op straat begeven, zullen vanaf nu weer meegenomen worden naar een politieloc­atie, waar zij de avond op een stoel zullen moeten doorbrenge­n tot de volgende ochtend 5.00 uur. “De volgende ochtend moeten zij dan zelf zien hoe zij weer naar huis gaan, want de politie is daarvoor niet verantwoor­delijk”, zegt hoofdinspe­cteur van politie Humphrey Naarden tegen de krant.

Naarden legt uit dat het oppakken van de mensen tijdens de lockdownur­en een maatregel is die nu weer noodzakeli­jk is, omdat te merken is dat veel mensen zich in de avonduren op straat begeven, terwijl ze daarvoor geen valide reden hebben. “De afgelopen periode heeft de politie vermanend opgetreden, maar we merken dat het geen effect heeft en dat teveel mensen de regels toch aan hun laars lappen. Ze staan er niet bij stil hoe gevaarlijk het is dat ze zich niet aan de COVID19-maatregele­n houden. Dit gedrag is onacceptab­el, vandaar dat de politie gebruik zal maken van de bevoegdhei­d haar gegeven in artikel 11 van het Politie Handvest”, zegt Naarden.

De politie is vrijdagavo­nd meteen begonnen met het uitvoeren van verhoogde controle in de verschille­nde gebieden en vanaf dat moment zijn alle personen die zij na acht uur op straat aantreft, meegenomen. “De locatie waar de overtreder­s opgehouden zullen worden, is van dien aard dat de

COVID-19-maatregele­n, zoals de onderlinge afstand van tenminste anderhalve meter, toegepast kan worden. De locatie is niet afgeschut waardoor de overtreder, verplicht zittend op een stoel, zal kunnen genieten van de koele avondwind. Als de personen met hun voertuig op straat zijn, worden zij met voertuig en al meegenomen door de politie en zal hun auto op een veilige plek worden geparkeerd, terwijl zij de avond bij de politie doorbrenge­n”, legt Naarden uit.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname