Times of Suriname

Man probeert vrouw en woning in brand te steken

-

PARAMARIBO – Jerrel A heeft donderdag een woning aan de Amardeepwe­g in brand gestoken. In eerste instantie overgoot hij zijn ex-vrouw, die in de woning woont, met petroleum en probeerde haar in brand te steken, maar toen zij zich wist los te rukken en wegrende, stak hij haar woning in brand.

Hoofdinspe­cteur Humphrey Naarden zegt dat het exkoppel bekend is bij de politie, omdat zij al vaker moest uitrukken voor ruzies tussen de twee. “Toen de politie de melding binnenkree­g, ging zij naar het adres en zag de man lopen op straat. Zij vermoedde al dat hij de brand had gesticht. Toen zij hem aanhield rook hij sterk naar petroleum, dus werd hij gearrestee­rd en meegenomen naar het bureau te Santo Boma. Hij is intussen, na afstemming met het Openbaar Ministerie, in verzekerin­g gesteld”, zegt Naarden.

De man heeft toegegeven de brand te hebben gesticht. De verdachte verklaart dat hij het huis voor de vrouw heeft gebouwd. Het perceel is van de vrouw. Op een gegeven moment zou zij de relatie met hem hebben beëindigd, waardoor zij apart woonden. De man ging vanuit zijn adres aan de Twee Kinderenwe­g naar de Amardeepwe­g, een zijstraat van Leiding 17, om de brand te stichten.

Het gaat om een stenen laagbouwwo­ning. De melding kwam bij de politie en de brandweer dat een huis aan de Amardeepwe­g in brand stond. Ter plaatse trof de brandweer een binnenbran­d aan. Een buurman probeerde met een tuinslang de brand te blussen. Dat zorgde ervoor dat er geen uitbreidin­g van het vuur heeft plaatsgevo­nden. Er is schade aan de woonkamer en de keuken, die met inboedel zijn afgebrand. WJ

 ??  ?? Een man heeft donderdagm­iddag brand gesticht in de woning van zijn ex-vrouw te Leiding 17 aan de Amardeepst­raat. De man is overgedrag­en aan de politie. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)
Een man heeft donderdagm­iddag brand gesticht in de woning van zijn ex-vrouw te Leiding 17 aan de Amardeepst­raat. De man is overgedrag­en aan de politie. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname