Times of Suriname

Dienstauto’s komen druppelsge­wijs terug

-

PARAMARIBO - Ongeveer tien dienstauto’s die uit het zicht waren geraakt bij de machtsover­name, zijn ondertusse­n ingeleverd bij het Ministerie van Openbare Werken. Dit werd gedaan na een oproep van het ministerie om al het rollend materieel, aangekocht door de overheid, terug te brengen.

Het is bij het ministerie ondertusse­n bekend dat auto’s, tegen de bestaande regels in, zijn gekocht en betaald met belastingg­eld, maar niet geregistre­erd. Een aantal daarvan is ondertusse­n voorzien van een particulie­r kenteken. Er zou sprake zijn van een geraffinee­rd netwerk waarbij vanaf het eerste moment, dus bij aankoop al, gesjoemeld is, klaarblijk­elijk met de bedoeling zich de voertuigen toe te eigenen. In feite moeten alle voertuigen aangeschaf­t voor de dienst bij Openbare Werken worden geregistre­erd.

Dat is echter in vele gevallen nagelaten.

Naar de krant verneemt, krijgt Openbare Werken veel tips van buiten, waarbij wordt verteld waar mogelijk de dienstvoer­tuigen zijn. Met deze informatie is een onderzoek op gang gezet om alles goed in kaart te brengen. Zo zouden volgens rapporteri­ngen vijftig bussen zijn gekocht, maar het is niet duidelijk waar die nu zijn. Het onderzoek zal naar de krant verneemt enkele maanden in beslag nemen. Een speciaal management­team dat bij Openbare Werken in het leven is geroepen, heeft ondertusse­n ook alle ministers opgeroepen om intern een onderzoek te laten plegen en de bevindinge­n door te geven. De stand van zaken is nu dat Openbare Werken geen zicht heeft op hoeveel rollend materieel nog buiten is, en dat de teruggave van dienstvoer­tuigen druppelsge­wijs plaatsvind­t. Van enkele zekere gevallen is Openbare Werken al bezig de politie in te schakelen om de voertuigen op te halen, omdat de gebruikers weigeren die af te staan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname