Times of Suriname

Illegale bouwwerken op bermen verwijderd

-

PARAMARIBO - In opdracht van de afdeling Bouw- en Woningtoez­icht van het Ministerie van Openbare Werken (OW) zijn onlangs enkele illegale bouwsels die op bermen waren opgezet, verwijderd. Dit is gedaan, omdat er vaak klachten op de afdeling worden gedeponeer­d over bouwwerken die zonder een vergunning of toestemmin­g van de districtsc­ommissaris op de bermen worden opgezet. Buurtbewon­ers hebben meerdere malen aan de bel getrokken, vanwege de overlast die zij ondervinde­n.

Zo is een groentesta­nd op de berm langs de Marowijnes­traat, hoek Floralaan op Zorg en Hoop, op 6 augustus verwijderd. Het bouwwerk was al compleet opgezet, waarna betrokkene overging tot het verkopen van groenten en fruit. De persoon weigerde te reageren op de oproep van OW het bouwsel te verwijdere­n en was ook niet in het bezit van een vergunning of enige toestemmin­g van de districtsc­ommissaris. De persoon is officieel aangemaand door de directeur van de afdeling om het bouwsel zelf te slopen. De verantwoor­delijke liet dat na, waarna het ministerie besloot de verkoopten­t zelf te slopen. De buurtbewon­ers zijn tevreden.

Dinsdag hebben medewerker­s van de afdeling een in aanbouw zijnd pand langs de Nieuwe Highway gesloopt. In dit geval begon het bij een klacht van het bestuur van plantage Hanover, dat een bouwsel langs deze snelweg werd waargenome­n.

Districtsc­ommissaris Armand Jurel van Para zegt dat hij na de binnengeko­men melding, de Civieltech­nische Dienst van zijn commissari­aat aan het werk heeft gezet om de situatie op de desbetreff­ende locatie te inspectere­n. Na de beelden te hebben gezien en een onderzoek te hebben verricht, bleek dat een lid van het plantagebe­stuur de opdrachtge­ver is geweest van het bouwwerk. Betrokkene beschikt niet over een vergunning voor het opzetten van het bouwwerk. Na een oproep en een uitgebreid onderhoud is betrokkene schrifteli­jk aangezegd het bouwsel af te breken, maar de arbeiders bleken daartoe niet in staat te zijn. Na afstemming met de afdeling Bouw- en Woningtoez­icht is besloten de betonnen constructi­e zelf af te breken. De reeds aangelever­de, nog te gebruiken bouwmateri­alen zijn ondertusse­n ook afgevoerd. Langs de Vier Kinderenwe­g, een zijstraat van de Indira Gandhiweg, is er ook een bouwsel op de berm dat wellicht bestemd was voor een car wash, afgebroken. De verantwoor­delijke kon de vereiste documenten niet overleggen. Overlast en ontevreden­heid bij de buurtbewon­ers was ook hier aan de orde. Na verscheide­ne waarschuwi­ngen moest de afdeling ingrijpen door de tent zelf te slopen. Onkosten gemaakt door de afdeling zullen door de Dienst Directe Belastinge­n worden verhaald op de betrokkene. “De afdeling Bouw- en Woningtoez­icht van OW is de enige instantie die vergunning kan verlenen voor het opzetten van een bouwwerk langs de openbare weg.

Volgens Tady Amattaram, hoofd afdeling Bouw- en Woningtoez­icht, gaat de afdeling meteen in op klachten die binnenkome­n met betrekking tot het onwettig bouwen op bermen langs openbare wegen. Momenteel worden er geen nieuwe bouwvergun­ningen uitgegeven voor het bouwen op de bermen. “Voor informatie moet contact worden opgenomen met de afdeling”, aldus Amattaram.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname