Times of Suriname

SJSSN wordt CDR

-

PARAMARIBO - De Stichting Juridische Samenwerki­ng Suriname Nederland (SJSSN) zal met ingang van 17 augustus, voortaan als Centrum voor Democratie en Rechtspleg­ing (CDR) door het leven gaan. De naamwijzig­ing van SJSSN is eerder aangekondi­gd op de conferenti­e ‘Democratie, Rechtsstaa­t en Rechtspleg­ing’, die ter gelegenhei­d van het 30-jarig bestaan van de stichting in november vorig jaar werd gehouden. Oprichter en thans erevoorzit­ter Lilian Gonçalves-Ho Kang You, schetste toen het toekomstpe­rspectief van de stichting en motiveerde ook de naamswijzi­ging.

Het CDR zal zich, in de voetsporen van de SJSSN, inzetten om de kennis over het recht te vergroten en de beleving van de rechtsstaa­tsgedachte in Suriname te bevorderen. De focus zal daarbij liggen op het verzorgen van beroepsger­ichte opleidinge­n en trainingen ten behoeve van praktijkju­risten, die werkzaam zijn bij de rechterlij­ke macht, de advocatuur, het notariaat, de overheid en het bedrijfsle­ven. Op deze wijze zal het CDR een bijdrage blijven leveren aan kwalitatie­ve verbeterin­g van de rechtspleg­ing in Suriname en daarmee tevens aan versterkin­g van de rechtsstaa­t.

Naast opleiding en training, behoren tot de kernactivi­teiten van het CDR het in stand houden van de Kenneth Gonçalves juridische bibliothee­k en het door middel van lezingen en opiniestuk­ken stimuleren van het publieke debat over het recht in het algemeen en democratie, rechtsstaa­t en rechtspleg­ing in het bijzonder. Maandag om 11.00 uur zal het nieuwe naambord van het CDR worden onthuld bij het kantoor van de Stichting aan de Klipstenen­straat 33 (hoek Henck Arronstraa­t).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname