Times of Suriname

Internatio­nale Dakloze Dierendag

-

ISAR (Internatio­nal Society for Animal Rights) organiseer­t sinds 1992 iedere derde zaterdag van augustus de Internatio­nale Dakloze Dierendag (Internatio­nal Homeless Animals’ Day), IHAD.

Op deze dag vinden er evenemente­n plaats die elk jaar druk worden bezocht. De ISAR heeft deze dag speciaal in het leven geroepen om bewustword­ing op gang te brengen over de overpopula­tie van huisdieren en heeft heel goed werk verricht, waaronder het redden van miljoenen dieren. In de 20e eeuw nam de beschermin­g van huisdieren zoals honden en poezen toe, terwijl dieren die werden geslacht of werkende dieren weinig of niet werden beschermd. Honden en poezen kregen in de jaren ‘60 en ‘70 zelf meer aandacht van sociale organisati­es toen dierenwelz­ijn organisati­es zoals de ASPCA zich richtten op adoptie, het koesteren en tegengaan van dierenleed. Dieren zijn vaak dakloos omdat ze van huis weglopen of geen onderdak meer hebben vanwege bepaalde omstandigh­eden.

Deze zelfde doelen en waarden blijven nu ook prominent in dierenasie­len en dierenrech­tenorganis­aties, want mensen blijven vechten voor betere legale en fysieke beschermin­g van onze harige vrienden. In 1986 kwam nog een organisati­e op voor de licentie van hokken, dieren asielen, dierenwink­els en stallen, en dat was de eerste wet die een minimum standaard eiste wat betreft de zorg van de dieren in deze faciliteit­en. Dierenrech­tenorganis­aties vonden dit een heel goed idee. Een andere voorzienin­g die dierenrech­ten uitbreidde was Humane Euthanasia Act of 1990 en de Animal Rights Act of 2000.

(Bron:Beleven en Wikipedia)

Advertenti­e

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname