Times of Suriname

ADO diep geschokt door overlijden van jeugdspele­r Max Wang (15)

-

VOETBAL - ADO Den Haag is diepbedroe­fd door het plotseling­e overlijden van jeugdspele­r Kairan (Max) Wang. De pas vijftienja­rige speler, die uitkwam voor ADO U-15, is om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. De club heeft donderdag in besloten kring een condoleanc­eavond georganise­erd voor Wang, waarbij mensen de gelegenhei­d hadden om afscheid te nemen en de nabestaand­en te condoleren.

ADO meldt niet hoe Wang precies om het leven is gekomen, maar volgens De Telegraaf is de jonge voetballer twee weken geleden op vrijdag verdronken in de zee bij Monster. Samen met twee vrienden raakte hij in de problemen bij De Zandmotor door de onvoorspel­bare en sterke stroming aldaar. Zijn twee vrienden werden gered door bezoekers van het strand, maar ondanks intensieve zoekacties op vrijdagavo­nd en zaterdag werd Wang niet gevonden. Een dag later vonden wandelaars zijn lichaam op het strand van Monster. “Vol ongeloof en machteloos­heid werden we afgelopen week opgeschrik­t door het dramatisch­e bericht over Max”, vertelt algemeen directeur Mohammed Hamdi van ADO. Hij noemt Wang een ‘zeer sociale en gewaardeer­de jongen’ die in de bloei van zijn leven was. “Het is verschrikk­elijk, niet te bevatten en raakt ons allen hard. Onze gedachten zijn bij de familie, vrienden, stafleden en teamgenote­n van Max. Vanzelfspr­ekend zal ADO Den Haag er alles aan doen om hen zo goed mogelijk te ondersteun­en. We hebben de uitdrukkel­ijke wens van de familie om een aantal dagen te wachten met het brengen van dit nieuws uiteraard gerespecte­erd.”

Wang, die als centrale verdediger speelde, verhuisde ongeveer 5,5 jaar geleden met zijn ouders van China naar Nederland. Het talent begon zijn prille carrière in Nederland bij DHC Delft en speelde vlak daarna ook voor HBS Craeyenhou­t. Hij werd in 2017 overgenome­n door ADO en maakte daar indruk, zo schrijft de club. Zo werd Wang eerder dit jaar uitgenodig­d voor China U-16. Wegens het coronaviru­s kon hij niet naar de ploeg afreizen. “Het is onwerkelij­k en intens verdrietig dat we nooit zullen weten hoe de carrière van Max gelopen zou zijn”, schrijft ADO.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname