Times of Suriname

Xavi neemt één Nederlande­r op in toekomstig ‘dreamteam’ Barcelona

-

VOETBAL - Xavi focust zich naar eigen zeggen volledig op zijn baan als trainer van AlSadd in Qatar, maar dat betekent niet dat de geruchten over een terugkeer bij Barcelona als coach helemaal verdwijnen. In een interview met El País neemt de voormalige middenveld­er alvast een voorschot op een comeback bij de Catalaanse grootmacht. Xavi heeft in zijn technische staf in ieder geval plaats voor één Nederlande­r.

“Ik ben er heel blij mee dat ik bij deze club ervaring kan opdoen als trainer en daarnaast mijzelf kan uitdagen”, zo laat Xavi optekenen in het vraaggespr­ek met de Spaanse krant. “Maar het zou natuurlijk een groot voorrecht zijn als ik op een dag de trainer van Barcelona ben.” Over de invulling van de technische staf kent de Spanjaard weinig twijfel. “Ik wil echt een dreamteam, met Jordi Cruijff, Carles Puyol en een aantal spelers uit de huidige selectie van Barcelona. Belangrijk­e mensen die de club kennen, die ik kan vertrouwen en die loyaal naar mij zijn.”

Xavi benadrukt echter dat de huidige trainer Quique

Setién alle steun verdient bij Barcelona, ondanks de soms hevige kritiek van de buitenwach­t. Er zijn in de afgelopen maanden ook geen gesprekken geweest met de leiding van Barcelona. “In januari (na het ontslag van Ernesto Valverde, red.) heb ik gezegd dat ik de tijd nog niet rijp achtte. Daarna is er geen contact meer geweest. Als een cule (supporter van Barcelona, red.) wens ik de club natuurlijk het allerbeste. Ik heb veel respect voor Setién, zijn filosofie sluit aan op die van Barcelona. Al zijn resultaten natuurlijk net zo belangrijk.” Cruijff vertrok overigens onlangs als bondscoach van Ecuador. De voormalige vleugelaan­valler van Barcelona is volgens verschille­nde Chinese media de voornaamst­e kandidaat om Roberto Donadoni op te volgen als coach van Shenzhen FC. De Italiaanse oefenmeest­er vertrok na een serie teleurstel­lende resultaten, al benadrukt de club uit China dat de beslissing ‘in goed overleg’ is genomen.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname