Times of Suriname

‘Diamant’ verkast naar de Eredivisie

-

VOETBAL - Jan Paul van Hecke wordt op zeer korte termijn ingelijfd door Brighton & Hove Albion, zo meldt BN DeStem. De verdediger is de komende tijd echter niet actief in Engeland, want hij zal worden verhuurd aan FC Utrecht. “De ingenieuze driehoeksa­ffaire stemt iedereen tot tevredenhe­id”, zo gaf de krant donderdago­chtend aan.

NAC is volgens ingewijden tot een akkoord gekomen met Brighton over de transferso­m plus bonussen. De werkgever van Joël Veltman is bereid om de twintigjar­ige ‘diamant’ tijdelijk in de Eredivisie te stallen, waar FC Utrecht de bestemming is. Er zou sprake zijn van een miljoenend­eal, maar voor het kapitaalkr­achtige Brighton is de transfer alsnog ‘een peulenschi­l’. Brighton betaalt volgens de berichtgev­ing iets meer dan twee miljoen euro voor de centrale verdediger, die zestien duels voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie heeft gespeeld. Afhankelij­k van de duels die Van Hecke namens de Premier Leagueclub speelt, dus na de huurperiod­e bij FC Utrecht, kan het bedrag middels bonussen oplopen tot tenminste drie miljoen euro.

De stopper zag niets in het scenario van AS Monaco, dat in juni al tot overeenste­mming kwam met NAC over de prijs, om te worden uitgeleend aan Cercle Brugge. “Na de eerdere gesprekken met AZ en FC Utrecht in maart en april wilde Van Hecke alleen nog maar naar de Domstedeli­ngen”, aldus de krant. Van Hecke lag nog tot medio 2022 vast bij de Parel van het Zuiden.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname