Times of Suriname

Aantal boekingen bij Airbnb gedaald met 70 procent door coronacris­is

-

VS/AMSTERDAM - Airbnb zag het aantal boekingen in de afgelopen lente door de coronacris­is instorten, meldt persbureau Bloomberg. In mei werden 70 procent minder verblijven via de website geboekt dan een jaar eerder. In juni herstelde de markt alweer iets, maar lag het aantal boekingen nog steeds 30 procent achter ten opzichte van een jaar eerder.

Opvallend genoeg boeken wel meer mensen in hun eigen land een overnachti­ng. In de Verenigde Staten zag Airbnb tussen 17 mei en 3 juni meer binnenland­se boekingen dan in diezelfde periode in 2019. In Nederland was een vergelijkb­are trend te zien. Vanuit Amsterdam was er een toename van 85 procent voor het aantal boekingen naar een landelijk verblijf. In Rotterdam lag die toename op 120 procent, in Den Haag op 60 procent en in Utrecht op 80 procent. Airbnb denkt dat mensen door de coronacris­is graag in dunbevolkt­e gebieden verblijven en liever niet de grens overgaan.

Vanwege de coronacris­is daalde de omzet van Airbnb in het tweede kwartaal met 67 procent ten opzichte van een jaar eerder. De omzet ging omlaag van ruim 1 miljard dollar (bijna 850 miljoen euro) naar 335 miljoen dollar. Daarmee kwam het bedrijf uit op een verlies van 400 miljoen dollar voor belastinge­n, afschrijvi­ngen en aflossinge­n. Ondanks het forse corona-effect is Airbnb nog steeds van plan dit jaar naar de beurs te gaan. Dat liet het verhuurpla­tform eerder deze week weten aan Amerikaans­e media.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname