Times of Suriname

Minister Ramdin bezoekt Nederland...

-

De minister zal tijdens dit bezoek gesprekken voeren met zijn collegamin­ister van Buitenland­se Zaken van Nederland, Stef Blok, en de minister van Internatio­nale Samenwerki­ng van Nederland. Kort voor de inaugurati­e van president elect Chandrikap­ersad Santokhi, zijn er gesprekken geweest tussen het staatshoof­d en een aantal regeringsl­eiders, waaronder premier Mark Rutte van Nederland, waar duidelijk is afgesproke­n dat de relatie tussen Suriname en Nederland opnieuw wordt bekeken. Ook is de intentie deze relatie te herstellen en naar een hoger niveau te brengen.

Tijdens dit werkbezoek van minister Ramdin zal nagegaan worden hoe de politieke en diplomatie­ke verhouding tussen Suriname en Nederland eruit zal zien in de toekomst en op langere termijn. Voor wat betreft het politiek gedeelte, zal er gesproken worden over het aanstellen van ambassadeu­rs in beide landen, die de diplomatie­ke relatie zullen onderhoude­n. Hiernaast zal minister Ramdin gesprekken voeren over de ondersteun­ing die aan elkaar gegeven kan worden voor wat betreft internatio­naal opereren, positioner­ing, maar ook de steun die Nederland ons kan geven bij de financiële herschikki­ngen van onze staatsschu­lden.

Een ander onderdeel waarover gesproken zal worden, is de financiële en economisch­e samenwerki­ng, met name het aantrekken van investeerd­ers naar Suriname, en de geldtransp­orten die indertijd zijn vastgehoud­en. Minister Ramdin zal meteen gebruik maken van de gelegenhei­d om een ontmoeting te hebben met de financieri­ngsmaatsch­appij voor ontwikkeli­ngslanden van Nederland, om te praten over wat voor investerin­gsonderste­uning verschaft kan worden aan het Surinaams bedrijfsle­ven om economisch­e activiteit­en te ontplooien.

Ook de impact die COVID-19 heeft op de Surinaamse samenlevin­g en de armoedebes­trijding zullen de aandacht hebben van onze bewindsman. Hij zal met zijn Nederlands­e collega’s nagaan welke samenwerki­ng op korte termijn bestaat tussen Suriname en Nederland over deze vraagstukk­en. Voordat de Surinaamse functionar­is terugkeert, zal hij ook ontmoeting­en hebben met de Surinaamse gemeenscha­p in Nederland. Er zal gesproken worden over een diaspora fonds en de steun die de Surinaamse gemeenscha­p aldaar aan Suriname kan bieden in de strijd tegen COVID-19.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname