Times of Suriname

Situatie op IC-afdelingen ziekenhuiz­en nijpend

-

PARAMARIBO - De situatie op de Intensive Care (IC) van de ziekenhuiz­en is nijpend vanwege de opvang van COVID19pat­iënten die extra medische zorg behoeven. De ICunites van de zorginstel­lingen zijn praktisch vol. Manodj Hindori, algemeen directeur van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ), zegt aan de krant dat op de IC-afdeling van zijn ziekenhuis vier patiënten worden behandeld.

Daarnaast worden in het SVZ 21 COVID-19-patiënten verzorgd. Overige patienten die medische zorg behoeven, worden op de andere afdelingen van het SVZ opgevangen zegt Hindori. Vanwege de ernst van de COVID-19-situatie in het land heeft dit ziekenhuis de vorige week zijn opvangcapa­citeit vergroot met 33 extra bedden. Ook bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is er een zorgwekken­de situatie te bespeuren. Volgens AZP-directeur Claudia Redan liggen er momenteel acht COVID19-patiënten op de IC-afdelingen. Van andere bronnen verneemt de krant dat alle IC-bedden van dit ziekenhuis bezet zijn door coronapati­ënten.

Infectiolo­og Soeradj Harkisoen heeft de vorige week tijdens de COVID-19-persconfer­entie aangehaald dat er landelijk negentien bedden zijn gereservee­rd voor COVID-19-patiënten die ingrijpend­e zorg behoeven. Als gekeken wordt naar de bezetting van het SVZ en AZP is op te maken dat er nog enkele IC-plekken beschikbaa­r zijn.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname