Times of Suriname

Minister Ramdin bezoekt Nederland voor economisch­e diplomatie

-

PARAMARIBO - Minister Albert Ramdin van Buitenland­se Zaken, Internatio­nal Business & Internatio­nale Samenwerki­ng, is in Nederland waar hij onder meer zal praten over het vasthouden van Surinaamse geldtransp­orten. Ramdin zal tijdens dit bezoek ook gesprekken voeren met Stef Blok, de Nederlands­e minister van Buitenland­se Zaken. Voor wat betreft het politieke gedeelte, zal er gesproken worden over het aanstellen van ambassadeu­rs in beide landen die de diplomatie­ke relatie zullen onderhoude­n. Hiernaast zal de bewindsman gesprekken voeren over de ondersteun­ing die aan elkaar gegeven kan worden voor wat betreft internatio­naal opereren, positioner­ing, maar ook de steun die Nederland ons kan geven bij de financiële herschikki­ngen van onze staatsschu­lden.

Ook de impact die COVID-19 heeft op de Surinaamse samenlevin­g en de armoedebes­trijding zullen de aandacht hebben van onze bewindsman. Hij zal met zijn Nederlands­e collega’s nagaan welke samenwerki­ng op korte termijn bestaat tussen Suriname en Nederland over deze vraagstukk­en. Voordat de Surinaamse functionar­is terugkeert, zal hij ook ontmoeting­en hebben met de Surinaamse gemeenscha­p in Nederland. Er zal gesproken worden over een diasporafo­nds en de steun die de Surinaamse gemeenscha­p daar aan Suriname kan bieden in de strijd tegen COVID-19.

Minister Albert Ramdin van Buitenland­se Zaken, Internatio­nal

Business en Ontwikkeli­ngssamenwe­rking vertrok op woensdag 19 augustus 2020 naar Nederland. Dit bevestigen diverse bronnen aan Diaspora Persbureau (DP).

Ramdin zal in Nederland gesprekken voeren met Nederlands­e regeringsa­utoriteite­n. Voorts heeft de bewindsman een ontmoeting met enkele kopstukken van de Surinaamse diaspora in Nederland. Die ontmoeting is voor zaterdag aanstaande in Den Haag gepland. De uitnodigin­gen voor deze bijeenkoms­t zijn reeds verstuurd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname