Times of Suriname

Vertegenwo­ordigers rijstsecto­r houden presentati­e

-

NICKERIE - Vertegenwo­ordigers van de rijstsecto­r hebben zaterdag een presentati­e gehouden over de rijstsecto­r voor de voorzitter van de Nationale Assemblee, Marinus Bee, die een bezoek bracht aan het district Nickerie. Dit werd gehouden in de werkkamer van districtsc­ommissaris Nisha Kurban- Baboe.

De boerenorga­nisatie en vertegenwo­ordigers gingen in op de verschille­nde mogelijkhe­den en knelpunten binnen deze sector. Een van de presentato­ren, Harinandan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padiboeren Associatie (SPBA), vraagt de aandacht voor de rijstsecto­r. Er zijn ministers gekomen en gegaan, er zijn zoveel beloftes gedaan, maar die zijn helaas niet gerealisee­rd. De rijstsecto­r heeft altijd problemen.

De infrastruc­tuur moet flink aangepakt worden. De prijzen voor inputs moeten verlaagd worden. De boeren willen produceren, maar zij moeten onder andere betaalbare mest hebben en betere padiprijze­n. Boeren moeten heel veel neertellen voor machines.

Bradew Rampedarat­h, voorzitter van het bestuur van het Anne van Dijk Rijstonder­zoekscentr­um (Adron), heeft tijdens zijn presentati­e aangegeven dat het centrum in grote problemen zit. Het krijgt al geruime tijd onvoldoend­e geld van de centrale overheid voor salarissen, onderzoek en onderhoud van machines. Rampedarat­h benadrukt dat het zonder geld geen onderzoek kan doen. Het bedrijf draait op een laag pitje. Na de vele presentati­es ging de DNA-voorzitter tijdens een persconfer­entie in op vragen van de aanwezige media.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname