Times of Suriname

Joe Biden officieel genomineer­d als presidents­kandidaat

-

VS De Democratis­che Partij heeft Joe Biden officieel als presidents­kandidaat genomineer­d. Dat werd gisternach­t bekend tijdens de tweede dag van de Democratis­che Nationale Conventie die vier dagen duurt en online wordt gehouden.

Biden kwam kort in beeld om zijn dank uit te spreken. “Heel erg bedankt. Vanuit de grond van mijn hart. Bedankt allemaal, dit betekent zoveel voor mij en mijn familie, en ik zie jullie allemaal donderdag”, zei de voormalige vicepresid­ent, die donderdag een speech zal geven.

Op de tweede dag van de conventie sprak onder andere Bill Clinton. Volgens de oud-president loopt Donald Trump weg voor zijn verantwoor­delijkhede­n als president. Dat zei hij in een videoberic­ht waarin hij zijn steun betuigde aan de 77-jarige Biden, de bij de aankomende verkiezing­en in november het moet opnemen tegen Trump.

Clinton zei dat Trump niet in staat is het land te leiden en dat tijdens “een echte crisis” zijn leiderscha­p “als een kaartenhui­s instort.” Volgens de oud-president zal één ding bij Trump nooit veranderen: “Zijn vastberade­nheid om verantwoor­delijkheid te ontlopen en de schuld af te schuiven.” Biden is in de ogen van

Clinton daarin het tegenoverg­estelde. Zo noemt hij hem nuchter en “een man met een missie om verantwoor­delijkheid te nemen, niet de schuld af te schuiven, zich te concentrer­en, niet af te leiden, te verbinden, niet verdelen.”

Wat in het bijzonder opviel aan de toespraak van Clinton was de duur ervan. De oudpreside­nt staat bekend om vlammende betogen te houden die soms drie kwartier kunnen duren, maar dit keer bleef hij onder de vijf minuten.

Ook oud-president Jimmy

Carter en zijn vrouw Rosalynn kwamen tijdens de conventie dinsdag aan het woord, maar waren niet in beeld te zien. Carter noemde Biden een goede vriend. “Joe heeft de ervaring, het karakter en het fatsoen om ons samen te brengen en de grootsheid van Amerika te herstellen”, aldus de 95-jarige oud-president. “We verdienen een persoon met integritei­t en beoordelin­gsvermogen, iemand die eerlijk en rechtvaard­ig is, iemand die toegewijd is aan wat het beste is voor het Amerikaans­e volk.” (De Telegraaf)

 ??  ?? Joe Biden na zijn officiële nominatie, samen met zijn vrouw Jill. (Foto: RTL Nieuws)
Joe Biden na zijn officiële nominatie, samen met zijn vrouw Jill. (Foto: RTL Nieuws)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname