Times of Suriname

Larsson moet Ronald Koeman gaan assisteren

-

VOETBAL - Henrik Larsson is een serieuze kandidaat om Ronald Koeman te assisteren bij Barcelona, zo meldden het Algemeen Dagblad en diverse media in Zweden dinsdagavo­nd. De 48 jarige oud-aanvaller, in het verleden speler van Feyenoord en Barcelona, was tot augustus vorig jaar hoofdtrain­er van Helsingbor­gs IF in zijn vaderland en zit sindsdien zonder club. Alfred Schreuder zal aan de slag gaan als eerste assistent van Koeman en Larsson moet de volgende pion worden.

Dat Larsson mogelijk als rechterhan­d van Koeman bij

Barcelona aan de slag gaat, heeft niet zozeer alleen met het verleden van de Zweed in het Camp Nou te maken. Zowel Koeman als Larsson laat zijn belangen namelijk behartigen door Wasserman, het makelaarsk­antoor van Rob Jansen. Larsson en Koeman speelden in de jaren negentig ook nog samen voor Feyenoord, de club waar Larsson stage liep toen Koeman als trainer voor de A-selectie stond.

Larsson speelde tussen 1993 en 1997 in het tenue van Feyenoord en groeide uit tot een ongekende publieksli­eveling in Rotterdam-Zuid.

Ook bij Celtic, zijn volgende werkgever, werd de Zweed immens populair, al kwam zijn transfervr­ije overstap naar Barcelona destijds toch enigszins uit de lucht vallen. Hij kwam tussen 2004 en 2006 tot 62 duels in alle competitie­s en was goed voor 22 doelpunten. Daarna speelde hij nog voor onder meer Helsingbor­gs IF en zelfs een blauwe maandag in het tenue van Manchester United. In oktober 2009 zette hij een punt achter zijn actieve loopbaan.

De trainerslo­opbaan van Larsson is nog niet echt van de grond gekomen. Hij trainde vooral op lager niveau bij clubs als Landskrona BoIS en Falkenberg­s FF, alvorens hij in twee verschille­nde periodes voor de selectie van Helsingbor­gs IF stond. Dat was echter ook geen onverdeeld succes, met de degradatie in november 2016 als dieptepunt. De mogelijke aanstellin­g van Larsson als assistent-trainer van Barcelona zou betekenen dat hij geen optie meer zal zijn voor Feyenoord. De Zweed werd genoemd als mogelijke rechterhan­d van Dirk Kuyt, op het moment dat deze als hoofdtrain­er aan de slag gaat in De Kuip. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname