Times of Suriname

PSG gaat naar finale

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in staat voor het eerst in de clubhistor­ie in de finale van de Champions League. Het sterrenens­emble van Thomas Tuchel was dinsdagavo­nd in het Estádio da Luz in Lissabon veel te sterk voor RB Leipzig, dat met 0-3 werd verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Marquinhos, Ángel Di María en Juan Bernat.

Al in de zesde minuut had Neymar moeten scoren, toen hij weg werd gestuurd door Mbappé, maar de Braziliaan mikte in vrije positie op de paal. Zeven minuten later was het alsnog raak voor de Parijzenaa­rs. Di María legde een vrije trap op het hoofd bij Marquinhos, die perfect timede en zo de verre hoek vond: 0-1. Leipzig kwam er nauwelijks aan te pas, maar dook in de 25ste minuut wel gevaarlijk op voor het doel van PSG. Yussuf Poulsen, die bij afwezighei­d van Timo Werner in de spits stond, mikte vanbinnen de zestien naast.

Voor het overige beheerste Paris Saint-Germain de wedstrijd. Na ruim een half uur dacht Neymar doelman Péter Gulácsi te verrassen, door een vrije trap van grote afstand ineens op doel te schieten, maar de bal ging op de buitenkant van de paal. Even later leverde Gulácsi een bal in de opbouw zomaar in bij Leandro Paredes. De middenveld­er speelde de bal hard door naar Neymar, die de bal met een hakje fenomenaal klaarlegde voor Di María. De Argentijn maakte het karwei vervolgens tamelijk eenvoudig af: 0-2. Neymar verzuimde de wedstrijd op slag van rust definitief in het slot te gooien, door op aangeven van opnieuw Mbappé naast te mikken. In de tweede helft hadden de Fransen aan elf minuten genoeg om die bevrijdend­e derde treffer alsnog op het scorebord te zetten. Dayot Upamecano verloor de bal knullig bij de hoekvlag, waarna Di María de bal met een ragfijne voorzet op de vrije Juan Bernat legde: 0-3. PSG had daarna diverse mogelijkhe­den om de score verder te vergroten, maar was meermaals slordig in het uitspelen van de kansen. Mbappé was het dichtstbij, maar de kopbal van de Franse spits ging net naast. (VP)

??  ?? Ángel Di María schiet het tweede doelpunt van Paris Saint-Germain binnen en geeft doelman Péter Gulácsi het nakijken. (Foto: The Guardian)