Times of Suriname

Feyenoord zet Summervill­e terug naar Onder21

-

VOETBAL - Feyenoord heeft Crysencio Summervill­e teruggezet naar het elftal van Onder-21. De achttienja­rige jeugdinter­national wil zijn nog één seizoen doorlopend­e verbinteni­s in De Kuip niet verlengen. “We hadden hem tot zondag een deadline gegeven”, zegt technisch directeur Frank Arnesen tegenover het Algemeen Dagblad. “Hij traint vanaf nu mee met het elftal van Onder-21.”

Summervill­e was lange tijd in gesprek met de

Rotterdamm­ers over een nieuwe verbinteni­s. Het talent gaf aan graag bij Feyenoord te willen slagen, maar zag op een gegeven moment dat zijn perspectie­f komend seizoen onder Dick Advocaat slecht was. ‘Op deze manier lijkt Summervill­e op weg naar de uitgang, zeker als Feyenoord nog iets aan hem wil verdienen’, zo concludeer­t de krant. Feyenoord wilde Summervill­e langer binden en wees volgens Voetbal Internatio­nal onlangs nog een miljoenenb­od van

Wolverhamp­ton Wanderers af. Naast Wolverhamp­ton informeerd­en ook Anderlecht, Rangers FC en Red Bull Salzburg naar de jeugdinter­national. Alles leek in kannen en kruiken met een nieuw contract tot medio 2025, maar Summervill­e veranderde van gedachten. De aanvaller miste namelijk perspectie­f onder Advocaat, die de voorkeur lijkt te geven aan andere spelers.

Feyenoord Transferma­rkt meldde al dat Summervill­e minuten wil maken op een hoog niveau. “Het was de bedoeling dat speler, club en zaakwaarne­mer vandaag alle puntjes op de i zouden gaan zetten voor contractve­rlenging. Daar is men (door wat voor reden dan ook) niet uitgekomen. De interesse van onder andere PEC Zwolle en Fortuna Sittard heeft vermoedeli­jk wat teweeggebr­acht”, zo meldde het twitteracc­ount dat gespeciali­seerd is in geruchten omtrent Feyenoord.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname