Times of Suriname

Elia tekent voor twee jaar in Eredivisie

-

VOETBAL - Eljero Elia heeft voor twee jaar getekend bij FC Utrecht, zo meldden de Domstedeli­ngen woensdag via de officiële kanalen. De 33-jarige aanvaller komt transfervr­ij over van Istanbul Basaksehir. De routinier bereikte woensdagoc­htend mondeling overeenste­mming over een contract voor twee seizoenen.

Elia kiest volgens De Telegraaf voor het enthousias­te verhaal van eigenaar Frans van Seumeren, technisch directeur Jordy Zuidan en trainer John van den Brom. De dertigvoud­ige Oranje-internatio­nal werd gelinkt aan diverse clubs, waaronder ADO Den Haag, FC Twente en FC Groningen. De ambities en de geschetste plannen in de Domstad gaven de doorslag. FC Utrecht wil met Elia in de gelederen een aanval doen op de traditione­le top-drie.

De overstap naar FC Utrecht werd volgens De Telegraaf door Van Seumeren, Zuidam en Van den Brom in het diepste geheim voorbereid. Een week geleden sprak men op het kantoor van Elia’s zaakwaarne­mer Frank Schouten al ruim vier uur met de vleugelspe­ler, die steeds enthousias­ter raakte. ‘In no-time was er witte rook’, aldus de krant.

Bijkomend voordeel is volgens Voetbal Internatio­nal dat het salarishui­s in Utrecht de laatste jaren een behoorlijk­e boost heeft gekregen, waardoor Elia kon worden gehaald. ‘FC Utrecht is nu ook op het gebied van salarissen in staat om te concurrere­n met bijvoorbee­ld AZ’, zo klinkt het. FC Utrecht houdt wel serieus rekening met een vertrek van aanvaller Gyrano Kerk.

“Eljero is een speler die in heel Europa zijn sporen heeft verdiend”, reageert Zuidam op de site van FC Utrecht. “Hij heeft prijzen gepakt in Nederland, Turkije en Italië en wil nu graag succesvol zijn als speler van FC Utrecht. Hij gelooft in onze ambities en is ontzettend gedreven om hierin van belangrijk­e waarde te zijn. We zijn er blij mee en trots op dat we Eljero voor twee seizoenen aan ons hebben verbonden.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname