Times of Suriname

Bravo verkast naar Real Betis

-

VOETBAL - Claudio Bravo vertrekt definitief bij Manchester City, zo maakte de Engelse club dinsdag wereldkund­ig. Het aflopende contract van de inmiddels 37-jarige doelman wordt niet verlengd. Bravo stond in totaal vier seizoenen onder contract in het Etihad Stadium. Goal meldde vorige week dat de routinier zo goed als zeker bij Real Betis terugkeert in LaLiga.

Bravo werd in de zomer van 2016 voor twaalf miljoenen euro overgenome­n van Barcelona. Hij was destijds één van de eerste aankopen van manager Josep Guardiola.

De sluitpost uit Chili sluit zijn periode bij the Citizens af met 61 wedstrijde­n in verschille­nde competitie­s achter zijn naam. In twintig duels wist Bravo zijn doel schoon te houden. De afgelopen twee seizoenen gold hij voornameli­jk als stand-in voor Ederson. De vertrekken­de Bravo was vorig jaar beslissend in het duel om de Community Shield met Liverpool. Door zijn redding op de inzet van Georginio Wijnaldum tijdens de strafschop­penserie ging de prijs uiteindeli­jk naar Manchester City. Met de formatie van Guardiola veroverde Bravo verder twee landstitel­s, viermaal de EFL Cup en nog een keer de Community Shield.

Bravo, die in Spanje ook voor Real Sociedad speelde, is volgens Goal bereid om voor een veel lager salaris bij Real Betis verder te gaan. Trainer Manuel Pellegrini wil met de komst van de Chileen het aantal tegendoelp­unten drastisch naar beneden brengen. Zijn ploeg moest afgelopen seizoen maar liefst zestig tegentreff­ers slikken. Alleen het gedegradee­rde Real Mallorca (65 doelpunten) wist op dat gebied nóg slechtere cijfers te overleggen. (AD)

 ??  ?? De 37-jarige doelman Claudio Bravo gaat Manchester City verlaten voor Real Betis. (Foto: AD)
De 37-jarige doelman Claudio Bravo gaat Manchester City verlaten voor Real Betis. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname