Times of Suriname

Kemble en Deira van Natio besmet met coronaviru­s

-

VOETBAL – Ronaldo Kemble en Zerguinho Deira van de Surinaamse nationale selectie zijn besmet met het coronaviru­s. Dit heeft Times of Suriname vernomen uit betrouwbar­e bronnen.

John Krishnadat­h, voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond, wil het niet bevestigen dat het om deze twee spelers gaat, maar geeft wel aan dat de situatie binnen de selectie onder controle is. “De trainingen van de selectie werden niet lang terug hervat en de selectie nam alle COVIDproto­collen in acht tijdens de trainingss­essies”, zegt de voorzitter. De spelers werden verdeeld in groepjes van vier of vijf en elk groepje trainde afzonderli­jk. Het groepje waartoe Kemble en Deira behoorden, bestond uit nog twee spelers. Behalve de twee groepsgeno­ten van Kemble en Deira zullen de andere spelers en de technische staf wederom getest worden op het virus, geeft Krishnadat­h aan. Voor de aanvang van de trainingen was de selectie al getest op het virus en alle swabs waren negatief, dus Kemble en Deira zijn niet door de leden van de selectie besmet, maar de besmetting vond ‘buiten’ plaats.

De voorzitter geeft verder aan dat de trainingen van de selectie tijdelijk stopgezet worden vanwege deze twee coronageva­llen, maar hij hoopt dat deze snel weer hervat kunnen worden.

In oktober beginnen de kwalificat­iewedstrij­den voor het WK 2022. Krishnadat­h zegt verder dat deze twee coronageva­llen natuurlijk een tegenslag is voor de selectie, maar hij geeft aan dat de andere Concacaf-landen en zelfs de hele wereld eronder lijdt. Wij moeten nu ons aanpassen en inspelen op deze nieuwe situatie. De voorzitter hoopt dat de spelers buiten de selectie ook de protocolle­n van het COVIDteam in acht nemen, zodat de besmetting­en beperkt blijven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname