Times of Suriname

Eerste coronageva­l in US Open-bubbel

-

TENNIS Er werd nog geen wedstrijd gespeeld, maar toch is het eerste coronageva­l in de US Openbubbel al een feit. Meer dan 1.000 spelers, begeleider­s en officials leven de komende dagen en weken in New York samen in en rondom de tennissite, in aanloop naar de Grand Slam. Eerst staat in New York de Western & Southern Open nog op de planning.

Over twee dagen begint in New York de Western & Southern Open, het toernooi van Cincinnati dat dienst doet als aanloop naar het US Open. Een bubbel van ruim 1.000 spelers, begeleider­s en officials werd daarom in en rond het National Tennis Center in Queens gecreëerd waarbij de tennissers enkel kunnen bewegen tussen de site en de twee officiële hotels in Long Island.

De topreeksho­ofden kunnen op het US Open beschikken over één van de skyboxen in het Arthur Ashe Stadium, normaal voorzien voor de VIP’s en bekende New Yorkers, maar in deze corona-editie gebruikt als kleedkamer met een upgrade. Daarenbove­n werden er in de hotels ook ruimtes voorzien met games, golfsimula­tors, pingpongta­fels David Goffin en Germain Gigounon speelden van de week al een partijtje en met zelfs foodtrucks voor de deur.

“Wij noemen dit het Manhattan-project”, aldus tornooidir­ectrice Stacey Allaster. “De spelers kunnen niet naar Manhattan maar wij brengen het naar hen.” Alles dus om de bubbel zo strak mogelijk aan te spannen, uiteindeli­jk zullen sommige spelers deze vier weken lang niet verlaten. Wel, de eerste officiële bal is nog niet geslagen of er is al een coronageva­l. Geen speler, maar iemand uit de entourage testte positief zonder symptomen. Hij of zij moet nu tien dagen in isolatie. Het is het eerste geval in 1400 testen die sinds 13 augustus zijn afgenomen. In New York houdt men zijn hart vast dat het hier bij blijft.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname