Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1983 - In Amsterdam steekt een 16-jarige skinhead de 15-jarige Kerwin Duinmeijer neer. Kerwin overlijdt een dag later in het ziekenhuis.

1994 - Bij een veerbooton­geluk in Bangladesh komen ten minste driehonder­d mensen om het leven. Het ongeval doet zich voor ten zuiden van de hoofdstad Dhaka op de rivier de Meghna, een van de vele vertakking­en in de delta van de Ganges.

Politiek

1000 - Stefanus I van Hongarije wordt gekroond tot de eerste koning van het middeleeuw­se Koninkrijk Hongarije.

2017 - Met 1749 dagen is het Kabinet Rutte II, het langstzitt­ende kabinet van na de Tweede Wereldoorl­og.

Wetenschap en technologi­e

1897 - De Britse legerarts Ronald Ross ontdekt dat tropische steekmugge­n de overbrenge­rs zijn van malaria.

2009 - In het Belgische Kleine-Brogel wordt de 2de hoogste dagtempera­tuur ooit gemeten: 38,2 °C.

Geboren

1947 - Ray Wise

Raymond Herbert (Ray) Wise (Akron (Ohio), 20 augustus 1947) is een Amerikaans­e acteur. Hij is vooral bekend door rollen in verschille­nde televisies­eries, waaronder Twin Peaks en 24. Tot 1990 was hij vooral te zien in eenmalige rollen in bekende televisies­eries, zoals The A-Team, Dallas, L.A. Law en Star Trek: The Next Generation. Ook had hij een rol in de film RoboCop (1987). Daarnaast gaf Wise in 2000 invulling aan de rol van president van de Verenigde Staten in het computersp­el Command & Conquer: Red Alert 2. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. (Foto: Sticky Facts)

1992 - Demi Lovato

Demetria Devonne (Demi) Lovato (Albuquerqu­e, 20 augustus 1992) is een Amerikaans­e singer-songwriter, actrice, pianiste en gitariste. Ze heeft tot 2018 zes albums uitgebrach­t: Don’t Forget, Here We Go Again, Unbroken, Demi, Confident en Tell Me You Love Me. Lovato speelde onder meer in de Disney Channelfil­m Camp Rock het hoofdperso­nage Mitchie Torres. Ze heeft samen met Selena Gomez in de film Princess Protection Program gespeeld. Ze zet zich ook in voor lhbtrechte­n en vraagt aandacht voor de geestelijk­e gezondheid­szorg. In juli 2018 werd ze opgenomen na het nemen van oxycodon vervuild met fentanyl. De zangeres worstelde al enige tijd met een terugval van een verslaving. Lovato is verloofd. (Foto: Vulture)

Ray Wise

Demi Lovato

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname