Times of Suriname

Bouw LBO Apoera gestagneer­d

-

KABALEBO - De bouwwerkza­amheden van LBO Apoera zijn gestagneer­d. Kapitein Carlo Lewis van Apoera zegt in gesprek met dat de aannemer Doebe dit kenbaar heeft gemaakt aan het traditione­el gezag.

Times of Suriname

Toen de aannemer begon met de bouw, was de koers SRD 7 voor een USD. Nu is die tweemaal zo hoog. De aannemer kan de materialen niet optimaal kopen, omdat de prijzen fors zijn verhoogd.

Daarnaast speelt vervoer een belangrijk­e rol. Het was de bedoeling om de lokalen het komend schooljaar in gebruik te nemen. Dit kan helaas niet, omdat de aannemer nu pas bezig is met de fundering van de lokalen en met de daken van de leerkracht­enwoningen. Lewis zegt dat er nog heel wat gedaan moet worden. Het is niet haalbaar om het komend schooljaar alles af te hebben. Apoera heeft

Advertenti­e alleen een eerste klas van het lbo. De leerlingen moeten voor vervolgond­erwijs naar Nickerie of Paramaribo. Dit kost veel geld. Ouders kunnen het niet missen.

De VHP heeft in 2020 heel goed gescoord in Saramacca

De VHP moest op 25 mei 2020 zware strijd leveren om de NDP in Saramacca klein te krijgen. Tussen 1987 en 2020 zijn de kiezers van Saramacca acht keer (1987, 1991, 1996, 2000, 2005, 2010, 2015 en 2020) naar de stembus gegaan. In 1987 heeft de VHP in Front-verband twee zetels behaald. De gekozen VHP-DNA-leden waren O.Ramadhin en S.E.Rambaratsi­ng. Daarna heeft de VHP in combinatie­verband elke keer 1 zetel behaald. In 2020 gaat de VHP alleen de verkiezing­en in, in Saramacca en de oranje partij komt als de sterkste politieke partij uit de bus. Vermeld dient te worden dat de heer M. Jogi in 2020 met voorkeurst­emmen is gekozen. Een grote prestatie van de politicus ( VHP’er) M. Jogi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname