Times of Suriname

Aantal nieuwe besmetting­en per dag België weer onder 500

-

BELGIЁ Het gemiddelde aantal nieuwe besmetting­en per dag met het coronaviru­s in België is weer onder de 500 gedaald. Ook stabilisee­rt het aantal overlijden­s door COVID19, meldde het gezondheid­sinstituut Sciensano. Het is de achtste dag op rij dat de besmetting­scijfers op nationaal niveau zijn gedaald, aldus viroloog Steven Van Gucht. In de week van 14 tot en met 20 augustus werden gemiddeld 493 besmetting­en per dag geregistre­erd. Dat is een daling met 15 procent in vergelijki­ng met een week eerder.

Het hoogste aantal nieuwe infecties wordt in het Brussels Gewest gemeld, maar lijkt zich te stabiliser­en. Zowel afgelopen week als die daarvoor stond het aantal op gemiddeld 126 per dag. Tussen 14 en 20 augustus werden in het land dagelijks gemiddeld 28 coronapati­ënten in het ziekenhuis opgenomen, een daling van 15 procent vergeleken met de week daarvoor. De meeste opnames vinden in Brussel en Antwerpen plaats, maar ze dalen wel.

Er stierven vorige week gemiddeld 9 mensen per dag aan COVID19. Het totale aantal overlijden­s in België staat nu op 9992. De afgelopen weken werden vooral weer uit de verpleegte­huizen sterfgeval­len gemeld door een aantal uitbraken.

Van Gucht riep op per 1 september, als de scholen in België weer beginnen, te streven naar minder dan 100 nieuwe besmetting­en per dag. Hij vroeg de bevolking dan ook zich de komende week goed te houden aan de regels, vooral door contacten met anderen te beperken.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname