Times of Suriname

Drie jonge Surinaamse ondernemer­s krijgen OAS-beurs

-

PARAMARIBO - Shelby Moekiran, Ruiz Kartoredjo en Moreno Jackson komen in aanmerking voor een beurs van de Organisati­e van Amerikaans­e Staten (OAS). Het gaat om het volgen van de cursus: gefacilite­erd door de Universida­d del Desarrollo van Chili.

‘dLab Global Innovation and Entreprene­urship certificat­e course’,

Deze beurs is gratis en is speciaal voor burgers van Caricom-lidlanden die aangeslote­n zijn bij de OAS. “In 2018 ben ik reeds in aanmerking gekomen voor een OAS-beurs en werd daardoor deel van haar alumni. Via dit platform ontvang ik geregeld opportunit­ies om te delen onder onze Surinaamse samenlevin­g. Toen ik de mail met de inhoud van deze cursus ontving, heb ik deze verder gedeeld via diverse sociale media-platformen. Ik heb mij ook geregistre­erd, omdat dit een fundamente­le bijdrage zal leveren aan het stimuleren van innovatief ondernemer­schap, vooral te midden van de pandemie waarin wij ons bevinden”, zegt Jackson, Co-founder van ACT NOW Foundation. De aanmeldpro­cedure is best moeilijk, geeft de directeur van Jamur Institute of education and advice, Kartoredjo, aan. “Heel veel mensen binnen de regio melden zich aan hiervoor. De organisati­e gaat dan screenen wie de beste kandidaten zijn. Dat je als Surinamer door die hele selectie heen gekozen wordt, geeft aan dat je uitsteekt boven de rest.”

Het dLab-programma is samen met het Stanford

Technology Ventures Program (STVP) ontwikkeld. De STVP maakt deel uit van de Stanford University (USA) en heeft een leidende rol in de wereld op het gebied van innovatie. Het dLab Global Program is gebaseerd op een bekroonde innovatiem­ethodologi­e en intussen hebben sinds 2011 meer dan 600 studenten dit programma succesvol doorlopen.

“Wat ik over dit programma en ook over die Chileense universite­it heb gelezen, verwacht ik een grote uitdaging. We zijn jonge ondernemer­s en zijn naarstig op zoek naar nieuwe methoden, innovatie, om onze business beter te managen. Ook om de kennis verder over te dragen”, vertelt de zelfverzek­erde Moekiran, directeur van Arthem Consultanc­y. Het programma start op 1 september en duurt vier maanden. Vanwege de COVID-19-pandemie wordt het volledig online verzorgd.

Advertenti­e

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname