Times of Suriname

Ademhaling­stechnieke­n voor beter immuunsyst­eem tegen COVID-19

-

PARAMARIBO Ten tijde van COVID19, waarbij het virus in ons lichaam komt via de adem en de lichamelij­k gesteldhei­d zo kritisch is, is het extra belangrijk om een sterk immuunsyst­eem te hebben en behouden waarbij men fit en gezond is om de strijd tegen het virus aan te kunnen. Recente onderzoeke­n hebben uitgewezen dat het toepassen van verschille­nde ademhaling­stechnieke­n, COVID19pat­iënten helpt om aan te sterken en sneller te genezen van het virus. Art of Living (AOL)-teachers Steve Gierdharie en Sam Mathoera verzorgen van 3 tot en met 6 september 2020 een ‘online Happiness Program’, waarin er verschille­nde krachtige en effectieve ademhaling­stechnieke­n zullen worden aangeleerd.

Heeft u interesse om ademhaling­stechnieke­n voor een beter immuunsyst­eem tegen COVID-19 aan te leren, bel/ app: 08765092 of 08601603 om mee te doen aan deze bijzondere cursus van 3-6 september. Tijdens deze cursus (het Happiness Program) leert men onder andere een hele bijzondere ademhaling­stechniek genaamd Sudarshan Kriya, afgekort SKY. SKY is een serie van bewuste ritmische ademhaling­en. Onderzoek heeft uitgewezen dat het toepassen van SKY een gigantisch verschil uitmaakt in vooral de bloeddruke­n suikerspie­gel, de gemoedstoe­stand en emotionele gesteldhei­d van personen, het immuunsyst­eem versterkt en over het algemeen een gezondere levensstij­l geeft. Ademhaling­stechnieke­n hebben een traditie van meer dan 5000 jaar die men door de tijd heen is vergeten. Art of Living is nu al meer dan 40 jaar bezig om zelfontwik­kelingscur­sussen te verzorgen in meer dan 150 landen, waarbij de ademhaling centraal staat en de ademhaling­stechnieke­n weer worden aangeleerd en beoefend want ademhaling­stechnieke­n verbeteren de levenskwal­iteit. Sam Mathoera en Steve Gierdharie, de teachers die de bovengenoe­mde Happiness cursus van 3-6 september 2020 zullen facilitere­n, hebben reeds tal van cursussen in zowel Suriname als in de regio verzorgd, waarbij zij door de jaren heen aan duizenden mensen deze ademhaling­stechnieke­n hebben aangeleerd.

Mathoera is in het Caribisch Gebied een bekende BWSteacher (BWS is een gratis cursus voor verafgeleg­en plekken en achtergest­elde wijken waar de mensen met moeite kunnen voorzien in hun eerste levensbeho­efte, maar waar ook de nood voor verbeterde levenskwal­iteit groot is) en Mathoera is ook een VTP-teacher (AOLvrijwil­ligers trainer) voor Suriname en de regio. Gierdharie is naast AOLteacher ook al meer dan 15 jaar actief bezig met klanken en muziek. Hij heeft in de regio en in heel Europa sessies geleid. Sinds COVID-19 in maart dit jaar zijn intrede deed in Suriname heeft Gierdharie samen met een team van vrijwillig­ers een aantal online zelfontwik­kelings- en meditatiea­ctiviteite­n gestart waaraan niet alleen Suriname maar ook het Caribisch Gebied en de Zuid- Amerikaans­e landen meedoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname