Times of Suriname

78 mensen levend uit Indiaas flatgebouw, reddingsop­eratie gestopt

-

INDIA - De reddingsop­eratie in de Indiase industries­tad Mahad na het ineenstort­en van een appartemen­tengebouw is na 33 uur stopgezet. Hulpverlen­ers hebben geen hoop meer dat ze nog mensen levend onder het puin vandaan kunnen halen.

Volgens The Indian Express zijn reddingswe­rkers erin geslaagd om 78 mensen te redden uit de resten, onder wie een jong kind. Zestien mensen overleefde­n de ramp niet. Zeker vijf mensen worden verantwoor­delijk gehouden voor de ramp en zijn aangeklaag­d, onder wie de bouwer, de architect en de aannemer. Van het gebouw met vier verdieping­en stortten maandag de bovenste drie verdieping­en in. Dat gebeurde aan het begin van de avond. Er woonden zo’n veertig gezinnen. Een aantal bewoners slaagde erin op tijd naar buiten te komen, mede dankzij een oplettende medebewone­r.

Veel mensen werden gewaarschu­wd door een man die op de vijfde verdieping van het gebouw woonde. Toen hij van zijn werk thuiskwam, waarschuwd­e zijn dochter hem dat het gebouw licht bewoog. “Ik geloofde haar eerst niet, maar later voelde ik het ook”, vertelde hij tegen The Indian Express.

Hij zei tegen zijn familie dat iedereen naar buiten moest en vervolgens klopte hij op zoveel mogelijk deuren om ook andere bewoners te waarschuwe­n dat ze het gebouw uit moesten. Niet iedereen slaagde daarin, omdat er maar een paar minuten zat tussen de waarschuwi­ng en de ineenstort­ing van het gebouw.

Waar de mannen die zijn aangeklaag­d precies van verdacht worden is nog niet duidelijk, maar waarschijn­lijk hebben ze de voorschrif­ten overtreden. Het gebouw was maximaal tien jaar oud en zou al eerder scheuren hebben vertoond.

De instorting zou in ieder geval niet zijn veroorzaak­t door de moessonreg­ens. Volgens buurtbewon­ers is er in Mahad weinig regen gevallen. De Indiase premier Modi heeft zijn medeleven betuigd. Hij zei dat zijn gedachten bij de getroffen families zijn en dat hij hoopt dat de gewonden snel herstellen.

(NOS)

 ??  ?? Reddingswe­rkers hebben ook een jongen van vier jaar gered. (Foto: NOS)
Reddingswe­rkers hebben ook een jongen van vier jaar gered. (Foto: NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname