Times of Suriname

Hillary Clinton: Joe Biden moet niet inbinden bij fotofinish

-

VS - Hillary Clinton, die de vorige Amerikaans­e presidents­verkiezing­en in 2016 verloor van Donald Trump, zei dat de huidige Democratis­che kandidaat Joe Biden zijn verlies niet moet erkennen tot de laatste stem is geteld als de verkiezing uitloopt in een nek-aan-nekrace. Clinton houdt er rekening mee dat het door de vele briefstemm­en lang kan duren tot alle stemmen geteld zijn. “Onder geen omstandigh­eden moet Joe Biden zich gewonnen geven omdat ik denk dat dit gaat uitlopen, en uiteindeli­jk denk ik dat hij zal winnen als we geen centimeter terrein weggeven en net zo gefocust en onvermoeib­aar zijn als de tegenstand­er”, zei Clinton in een televisie-interview. Clinton kreeg in 2016 3 miljoen stemmen meer dan Trump, maar verloor de verkiezing­en doordat zij een lager aantal kiesmannen wist te winnen dan de Republikei­n.

De oud-minister van Buitenland­se Zaken en voormalige first lady denkt dat de Republikei­nen zullen hopen de verkiezing­en te winnen op basis van de stemmen die op de dag zelf worden ingediend op de stembureau­s. Zij zullen volgens Clinton niet geneigd zijn te wachten tot alle briefstemm­en zijn geteld.

Clintons opmerkinge­n volgen op waarschuwi­ngen van zowel Democratis­che als Republikei­nse zijde dat de uitkomst van de verkiezing­en van 3 november, er waarschijn­lijk nog niet zullen zijn in de avond. Volgens Clinton hopen de Republikei­nen op chaos rond de stemmen die niet persoonlij­k op de stembureau­s zijn uitgebrach­t. Clinton zegt dat haar partij klaar moet zijn om een ‘enorme juridische operatie’ te beginnen.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname